Късен гол и обрат пратиха Рома в Лига Европа през следващия сезон (ВИДЕО)


Късен гол и обрат пратиха Рома в Лига Европа през следващия сезон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3374 0

Днес се изигра последният кръг в Серия А, като паднаха и последните въпросителни. Рома успя да се класира за Лига Европа през следващия сезон, след като победи Специя с 2:1. Отборът на Жозе Моуриньо завърши шести с 63 точки, една повече от Юве. Специя финишира на 18-ата позиция и ще играе бараж срещу 18-ия Верона, който пък загуби от Рома, но двата тима имат равни точки (31) и равни показатели в преките мачове.

Николау откри резултата за гостите в 6', но голове на Залевски в 43' и Дибала от дузпа в 88' донесоха успеха на римските "вълци". Ювентус ще играе в Лигата на конференциите въпреки победата срещу Удинезе.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След разочарованието и загубения финал в Лига Европа и тази среща не започна добре за отбора на Жозе Моуриньо. Още в 6' Специя откри резултата. До положението се стигна след центриране почти от центъра и неточно изчистване от страна защитата на домакините. Николау се въползва от подаване в наказателното поле и бе точен с глава за 0:1.

Video edited on Kapwing

 

В 16' Стефан Ел Шаарауи се възползва от подаване на границата на наказателното поле и опита прехвърлящ удар, тъй като вратарят беше излязъл напред, но топката се отби от напречната греда. До края на полувремето Рома бе по-активният отбор и държеше повече топката, но създаването на положения бе трудната част.

Чак в края на полувремето - в 43' Залевски стреля силно пред границата на наказателното поле, като Зут очакваше по-скоро центриране и остана изненадан.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част не предложи особено интересни събития на терена, като опасности пред двете врати почти липсваха. Изглежда, че двата отбора бяха запазили драмата за края, като Рома получи дузпа в 87'.

Николау от Специя пък си изкара два жълти картона за 12 минути и бе изгонен от съдията. Зад топката застана Пауло Дибала, който бе безкомпромисен при изпълнението.

В друг двубой, който се изигра по същото време Аталанта се справи с Монца, побеждавайки го с 5:2 и така и ще играе в Лига Европа през следващия сезон, завършвайки на 5-о място с актив от 64 точки.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Рома: Свилар, Смолинг, Манчини, Залевски, Бове, Кристанте, Пелегрини, Ел Шаарауи, Дибала, Белоти

Специя: Зут, Николау, Ампаду, Вишниевски. Реца, Бурабия, Еспозито, Журковски, Аду, Нзола, Гиаси

ПРЕДИ МАЧА

В момента Рома е 6-ти в таблицата на лигата и не може да си позволи да губи точки, ако иска да си осигури квалификация за Лига Европа за следващия сезон. Ювентус им диша във врата на 7-мо място и лесно биха могли да изпреварят столичния клуб с победа, ако Рома загуби точки тук.

Междувременно Специя е с равен брой точки с 18-ия Верона и трябва да спечелят тук, за да гарантират оцеляването си във висшия дивизион. И двата отбора имат какво да играят и това вероятно ще бъде ударна среща.

Домакините ще бъдат без услугите на Рик Карсдорп и Мараш Кумбула заради контузии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички