Не му се размина: УЕФА подхвана Жозе Моуриньо за скандалите от финала със Севиля


Не му се размина: УЕФА подхвана Жозе Моуриньо за скандалите от финала със Севиля
Снимка: GettyImages

2489 0

УЕФА обяви официално, че стартира дисциплинарна процедура срещу треньора на Рома Жозе Моуриньо. Това стана ясно след изявление от централата.

Скандалът

Причината за заведеното дело срещу легендарния наставник на римските "вълци" е финалът в Лигата на конференциите между неговия тим и Севиля, който се състоя сряда вечер. "Червено-белите" триумфираха за сметка на "джалоросите".

Двубоят бе съпътстван от редица спорни решения на главния арбитър Антъни Тейлър, което от своя страна отключи гнева на Специалния. Бившият наставник на Челси, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид буйстваше покрай тъч линията по време на продълженията. След последния съдийски сигнал пък потърси сметка от англичанина на терена, а малко по-късно бе заснет да го обижда и на паркинга на стадиона. 

Португалският специалист не скри недоволството си от отсъжданията и пред широката футболна общественост, говорейки пред медиите за скандални такива в ущърб на своя отбор и призовавайки Тейлър никога повече да не свири в Лигата на конференциите.

Санкциите

Всичко това от своя страна наложи бърза реакция от страна на УЕФА. От нея става ясно, че е възможно Моуриньо да плати парична глоба. Той също така може да бъде наказан и с полагане на труд в полза на футбола.

Наравно с гневните си изблици, Специалния направи деня на малък запалянко незабравим с прекрасен жест.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички