С половин уста съдийската комисия в Италия си призна за гафа с ВАР


С половин уста съдийската комисия в Италия си призна за гафа с ВАР
Снимка: Getty Images

1687 0

Съдийската комисия в Италия призна за грешката на ВАР асистентите, които отмениха редовен гол на Аркадиуш Милик в добавеното време на мача между Салернитана и Ювентус. "Бианконерите" не успяха да спечелят мача след равенство 2:2, въпреки че вкараха напълно редовен гол.

В ситуацията при гола на Милик ВАР отсъди засада на Леонардо Бонучи, но той не бе зад последния човек в отбраната на Салернитана. Антонио Кандрева остана "скрит" за ВАР асистентите, а той покриваше засадата. Ето какво написаха от съдийската комисия в свое изявление: 

“По отношение на случката от Ювентус - Салернитана, беше разпространено видео след края на мача, което първо излезе в социалните мрежи, а след това и в редица медии. Техническият орган на съдийската комисия прегледа всички изображения, предоставени от ВАР за въпросния двубой, като не откри съотвествия с въпросното видео.

Той също така експресно попита компанията, която предоставя технологичните услуги за ВАР, дали въпросната камера, определена като тактическа, е била на разположение на ВАР асистентите за мача, изигран на “Ювентус Стейдиъм”. Полученият отговор беше, че камерата не е била на разположение на ВАР и следователно не е могла да бъде използвана от съдиите. С това ние сме убедени, че сме изяснили случката”, заявиха от съдийската комисия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички