С, може би, гола на годината: Интер матира Фрозиноне и оглави Серия А (ВИДЕО)


С, може би, гола на годината: Интер матира Фрозиноне и оглави Серия А (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1140 0

Интер взе своето при домакинството си на Фрозиноне и оглави класирането в Серия А. "Нерадзурите" надвиха с 2:0 "жълто-сините" в двубой от 12-тия кръг на италианския елит.

Федерико Димарко откри резултата в 43-тата минута с великолепно изпълнение от около 40 метра. Хакан Чалханооглу подпечата победата на домакините от дузпа в 48-ата минута.

Така възпитаниците на Симоне Идзаги се изкачиха до върха в подреждането в Серия А с актив от 31 точки. На втората позиция с 2 по-малко остана Ювентус. Фрозиноне пък е 12-ти с 15 пункта на сметката си и на 6 от зоната на изпадащите.

Как се разви двубоят?

Още в 10-тата минута Интер предяви сериозни претенции за дузпа. Лаутаро Мартинес падна в наказателното поле на Фрозиноне, но главият съдия не посочи бялата точка.

10 минути по-късно Маркъс Тюрам напредна отдясно. От много неудобен ъгъл той шутира мощно в долния ляв ъгъл, но Стефано Турати се намеси добре.

В 43-тата минута Федерико Димарко изведе своя отбор напред с попадение, претендент за "Гол на сезона". Италианецът получи пас на тъчлинията. От около 40 метра той не се посвени да стреля, а това бе и най-правилното решение. Турати бе прехвърлен по изумителен начин, а топката се оплете в мрежата за 1:0.

(ВИДЕО ОТ ПОПАДЕНИЕТО)

Само 3 минути след подновяването на играта "нерадзурите" удвоиха преднината си. Това стори Хакан Чалханооглу, който получи шанс да изпълни дузпа. До нарушението се стигна, след като Тюрам преодоля двама противникови състезатели и бе фаулиран в пеналтерията.

Video edited on Kapwing

Фрозиноне можеше да се върне в мача в 63-тата минута. Рикардо Маркица тества рефлекса на Ян Зомер със силен изстрел посока вратата на домакините. Стражът обаче се намеси с хубав плонж.

В 91-вата минута защитата на гостите "подари" топката на Лаутаро Мартинес. Аржентинският нападател се сдоби с топка в крака в непосредствена близост до противниковата врата. Той обаче не съумя да нанесе добър удар. Последва такъв от Фратези, който също пропусна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички