Интер пречупи Рома и се върна на върха, освиркаха Лукаку, а наследникът му се превърна в герой (ВИДЕО+СНИМКИ)


Интер пречупи Рома и се върна на върха, освиркаха Лукаку, а наследникът му се превърна в герой (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1149 0

Интер се измъчи, но победи с 1:0 Рома в среща от 10-ия кръг на Серия А. Двубоят на „Джузепе Меаца“ бе белязан от завръщането на Ромелу Лукаку, но с екипа на „римските“ вълци.

Белгийският таран логично бе посрещнат с освирквания от тифозите на „Змията“. Именно неговият наследник в атаката на домакините – Маркус Тюрам, се превърна в герой, донасяйки скъпоценния успех.

Френският нападател реализира в 81-ата минута и изкачи „нерадзурите“ на върха. Легендарният му баща Лилиан Тюрам се наслаждаваше на представянето му от ложа на „Сан Сиро“.

Така Интер събра актив от 25 точки и пак оглави класирането. Рома остана с 14 пункта на 8-ата позиция. В този двубоя тимът на римляните не бе воден от Жозе Моуриньо , който е наказан и липсваше на треньорската скамейка.

Като цяло Интер имаше превъзходство почти през целия мач. Домакините отправиха общо 20 удара по посока на вратата на Руй Патрисио, но само 3 от тях се оказаха точни. „Нерадзурите“ треснаха и две греди.

Първата от тях дойде още в 6-ата минута, когато Хакан Чалханоглу уцели горния дирек. В 15-ата минута Тюрам затрудни Патрисио. До почивката така и не падна гол.

След антракта Интер продължи да доминира. В средата на полувремето и гостите показаха зъби. Браян Кристанте с глава накара Ян Зомер на показва класа.

Логичното все пак се случи в 81-ата минута. Федерико Димарко намери Маркус Тюрам непокрит в пеналта и той отблизо матира Патрисио – 1:0.

Video edited on Kapwing

В 90-ата минута резервата Карлос Аугусто също нацели напречната греда на гостите, които очевидно нямаха сили да се докопат до незаслужено равенство.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички