Интер не спира да мечтае, късна дузпа прати "нерадзурите" на осминафинал в Шампионска лига (ВИДЕО)


Интер не спира да мечтае, късна дузпа прати "нерадзурите" на осминафинал в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3371 0

Миналогодишният финалист в Шампионска лига Интер се наложи с минималното 1:0 над РБ Залцбург като гост в мач от четвъртия кръг на група "D" в турнира на богатите. Единственото попадение пък бе отбелязано от лидера в атаката на "нерадзурите" - Лаутаро Мартинес.

Двубоят стартира много силно за тима от Милано, но положеният дойдоха в края на първата част. В 36-ата минута Алесандро Бастони нанесе мощен удар с глава, който обаче мина над напречната греда. В 43-ата минута Давиде Фратези пък пропиля страхотен шанс и отново не успя да нанесе точен удар към противниковата врата.

Втората част бе доста по-скучна, като положения и пред двете врати липсваха. Късният натиск на "нерадзурите" даде резултат и късно в 85-ата минута, при удар на Николо Барела, Бидструп игра с ръка в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Лаутаро Мартинес, който не сгреши.

В добавеното време Форсон Аманква и Петар Ратков не успяха да отбележат изравнително попадение, а Лаутаро направи последния пропуск в двубоя.

С победата Интер си осигурява място в следващата фаза на турнира (осминафиналите). Момчетата на Симоне Индзаги се намират на второто място в група "D", като с Реал Сосиедад имат равен брой точки (10), но испанският тим е с по-добра голова разлика и е първи. РБ Залцбург е трети с 3 пункта, следван от Бенфика с 0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички