С изпусната дузпа и вяла игра: Шампионът Наполи отново се препъна, този път в Болоня


С изпусната дузпа и вяла игра: Шампионът Наполи отново се препъна, този път в Болоня
Снимка: GettyImages

906 0

Шампионът на Италия - Наполи, записа пореден неубедителен мач през новия сезон в Серия А. Възпитаниците на Руди Гарсия не съумяха да надвият наглед неособено впечатляващия Болоня, завършвайки с нулево равенство срещата от 5-ия кръг на надпреварата.

Така "небесносините" записаха трети неубедителен резултат през новата кампания, след като загубиха с 1:2 от Лацио и поделиха точките при 2:2 срещу Дженоа.

"Партенопейците" не намериха място в Топ 6 и останаха седми с 8 точки на сметката си. "Червено-сините" от своя страна са 11-ти с 2 пункта по-малко.

На Наполи предстоят 2 срещи от Серия А - срещу Удинезе и Лече, след което домакинства на не кой да е, а на Реал Мадрид в Шампионска лига. В програмата на Болоня са заложени гостуване на Монца, домакинство на Емполи и визита срещу Интер.

Как се разви двубоят:

Наполи започна на много високо ниво срещата. Още в 5-ата минута Виктор Осимен уцели греда, а впоследствие Хвича Кварацхелия бе на сантиметри от това да се разпише, но не съумя да го стори.

Набезите на "небесносините" продължиха. През следващия половин час актуалният шампион на Италия опита двуцифрен брой центрирания и удари посока противниковата врата, но без особен успех.

Изключително солидната защита на опонента видимо започна да разочарова момчетата на Руди Гарсия, които все по-често започнаха да разчитата на изсипани топки и дълги подавания.

В самия край на първото полувреме скоростна контраатака, преминала през Осимен, а по-късно и през Кварацхелия, остави на стрелкова позиция Распидори, който обаче шутира над напречната греда.

Играта стана видимо напрегната и за това засвидетелстваха и големият брой официални предупреждения в самия старт на второто полувреме. В рамките на 2 минути (53 до 55) декорирани в жълто за груби и необмислени влизания бяха Кварацхелия и Ндойе.

В 70-тата минута се откри най-големият шанс пред Наполи най-после да отбележи. Гостите получиха шанс да изпълнят дузпа след игра с ръка на Калафиори в наказателното поле.

С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Виктор Осимен. Централният нападател изпрати вратаря в грешния ъгъл, но не съумя и да уцели вратата и пропусна.

Разочарованието в редиците на Наполи стана още по-осезаемо, а домакините се възползваха от това, за да натиснат. В самия край на срещата те имаха огромни претенции за дузпа в своя полза, отново за игра с ръка. Съдията обаче отсъди нарушение в атака, с което приключи и двубоят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички