Ден 2 от Шампионска лига: Мачът, който всички очакваме + завръщането на "краля" + "най-скучната група"


Ден 2 от Шампионска лига: Мачът, който всички очакваме + завръщането на "краля" + "най-скучната група"
Снимка: Getty Images

3079 0

След любопитния първи ден от груповата фаза на Шампионска лига следва да се изиграят и останалите срещи от първия кръг. Сред тях е и сблъсъкът, който се очаква с най-голям интерес. Препратката от историческия финал от 1999 година.

Рано-рано: Гвоздеят Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед в Шампионска лига

Колосите Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед се сблъскват още в самото начало, а баварците са големият фаворит на "Алианц Арена". През този век двата гранда са се срещали 8 пъти в Шампионска лига, а "червените дяволи" имат само една победа, която обаче не им помага.

Първите два случая (2001 година) са на четвъртфиналите (победи с 1:0 и 2:1 за Байерн), а още през следващия сезон попадат и в една група. Тогава записват две равенства. Следва нов четвъртфинален дуел (2010). В него Байерн печели с 2:1 у дома и губи с 2:3 като гост, но продължава напред заради головете на чужд терен. През 2014-а за пореден път играят на четвъртфинал и германците отново продължават напред след 1:1 и 3:1.

Другите два тима в групата изглеждат като пълни аутсайдери и би било същинска сензация, ако някой отмъкне второто място. Копенхаген и Галатасарай влизат в дуел, който ще бъде ръководен от изцяло българска съдийска бригада.

14-кратният носител на трофея Реал Мадрид започва в Шампионска лига

Без значение в какво състояние е - Реал Мадрид винаги може и трябва да бъде считан за фаворит в Шампионска лига. А въпреки многото контузени "кралския клуб" продължава безупречно в Ла Лига. Сега насочва поглед към Европа, където ще срещне Унион Берлин. Основният конкурент в групата е Наполи, който ще премери сили със Спортинг Брага в първия кръг.

"Най-скучната група в Шампионска лига"

Ще бъде сложен и стартът на групата, която вероятно ще предизвика най-малко интерес (заедно с група E, където са Атлетико, Лацио, Фейенорд и Селтик). Късметът да попадне в нея имаше Интер, след като жребият в последно време не бе особено благоприятен за "нерадзурите" в групите на Шампионска лига.

Този път те попаднаха в група с Реал Сосиедад, Залцбург и Бенфика. Те се открояват като фаворита за първото място, но със сигурност всеки от двубоите може да се окаже особено коварен - най-вече срещу испанците и срещу португалците.

Арсенал се завръща в Шампионска лига - длъжен да продължи напред

В действие ще видим и дръзналият да предизвика Манчестър Сити в Англия през миналия сезон - Арсенал. "Топчиите" се завръщат в Шампионска лига след отсъствие от няколко години и предпоставките да се насочат към елиминациите не са просто отлични, а дори задължаващи.

Микел Артета и компания ще си съперничат със Севиля, ПСВ Айндховен и Ланс. Първият сблъсък за "артилеристите" ще бъде у дома на "Емиратс Стейдиъм", като съперник ще е нидерландският тим. Носителят на трофея от Лига Европа пъ ще се надява тази година да не участва във втория по сила европейски клубен турнир. Андалусииците стартират срещу Ланс.

Всичко най-интересно от Шампионска лига ще можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички