С 2 от 2 Наполи полетя към върха в Серия А, Лацио разочарова с 2 от 2 загуби


С 2 от 2 Наполи полетя към върха в Серия А, Лацио разочарова с 2 от 2 загуби
Снимка: Getty Images

890 0

Наполи записа втора победа от началото на сезона в Серия А, като се наложи с 2:0 над Сасуоло във втори кръг. Точни за шампионите бяха Виктор Осимен от дузпа и Джовани Ди Лоренцо. Успехът у дома прати неаполитанци временно на второто място в класирането.

"Партенопеите" поведоха в 16-ата минута, след като получи дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Матео Политано. Съдията първо даде знак играта да продължи, а играчите на домакините продължиха да настояват за наказателен удар.

Все пак реферът се консултира с ВАР след сигнал и отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Виктор Осимен, който реализира в левия ъгъл - 1:0.

Малко след подновяването на играта Сасуоло остана с човек по-малко, след като Максим Лопес получи червен картон за оспорване. Наполи видя задачата си тази вечер по-лесна.

И това се случи - шампионът стигна до гол в 64', когато Хвича Кварацхелия предпочете да подаде на Джовани Ди лоренцо, макар да бе в добра позиция. Защитникът стреля и намери долния ляв ъгъл на вратата на гостите за 2:0.

Успехът, втори в 2 мача, качи неаполитанци с три позиции до второто място, след като преди мача заемаха пета позиция. Сасуоло се намира на предпоследната 19-а позиция.

***

По същото време Лацио затвърди слабата си форма през новата кампания, като загуби и втория си мач в хода ѝ. "Орлите" отстъпиха с 0:1 у дома на Дженоа, а единственото попадение вкара Матео Ретеги в 16-ата минута.

Дженоа откри в 16-ата минута, след като Матео Ретеги стигна до топката в наказателното пол и с глава стреля в средата на вратата на Лацио. Попадението беше прегледано с ВАР и зачетено, за радост на гостите.

Почти четвърт час по-късно Раду Драгушин се свлече в наказателното поле на "орлите", но съдията не счете това за нарушение. Въпреки това се наложи да прегледа ситуацията с ВАР и затвърди мнението си - няма дузпа.

Римският клуб няма спечелена точка в първите 2 кръга на шампионата и се свлече от 15-а на 18-а позиция след новата загуба. Дженоа пък направи огромен скок и от 18-и вече е 11-и в Серия А, завоювайки първите си точки за сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички