Роналдо изпусна да изравни велик рекорд на Трезеге в Ювентус


Роналдо изпусна да изравни велик рекорд на Трезеге в Ювентус
Снимка: Getty Images/Gulliver

1999 0

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо продължава да покорява италианската Серия А. В 22-ия кръг на шампионата португалецът вкара два гола в мача срещу Парма, но това не бе достатъчно за победа (3:3).

Въпреки това, попаденията помогнаха на нападателя да запише чудесен рекорд. Той вкара 17 гола в 22 шампионатни мача през сезона и това е най-добрият резултат за играч на Ювентус за последните 12 години, съобщава Öpta Sports".

РОНАЛДО НАКАЗА МИЛАН И ДОНЕСЕ ПЪРВИ ТРОФЕЙ НА ЮВЕНТУС

Все пак има и по-добро постижение на играч на "бианконерите". През сезон 2005/06 легендата на "Старата госпожа" Давид Трезеге успя да реализира 18 гола в 22 кръга. Тогава обаче на италианския гранд му бе отнета титлата в Серия А заради скандала "Калчополи".

В момента Ювентус е лидер в Серия А, акто има 9 точки повече от втория Наполи. Кристиано Роналдо пък е лидер сред голмайсторите в първенството, макар да е със само попадение пред втория Фабио Куалярела. Оказа се, че Роналдо греши обаче от бялата точка точно колкото и големия си съперник Лионел Меси. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички