Роналдо или Меси - кой е по-добрият от началото на сезона? Ето какво показват цифрите


Роналдо или Меси - кой е по-добрият от началото на сезона? Ето какво показват цифрите
Снимка: Getty Images/Guliver

2039 0

През последното десетилетие най-ожесточеният дебат в световния футбол е за това кой измежду Лионел Меси и Кристиано Роналдо е по-велик. През лятото португалецът смени Реал Мадрид с Италия и Ювентус, като мнозина се съмняваха, че ще покаже добра форма толкова бързо. Роналдо обаче за пореден път опроверга критиците, чупейки рекорди и в Серия А.

От друга страна, Лионел Меси изживява един от най-добрите си периоди в кариерата и вероятно е най-добрият към момента от топ 5 на първенствата. Въпреки че двамата вече играят в различни лиги, представянето им продължава да е най-високо, а сравненията между тях не стихват.

Ето и няколко статистически данни от началото на сезона досега за двамата: 

Голове и асистенции

Много сигурно предполагат, че що се отнася до тези два показателя Меси и Роналдо се доближават, но това никак не е вярно. Аржентинецът води, като има 26 гола и 16 асистенции за Барселона във всички турнири, докато Роналдо има 17 гола и 7 асистенции за Ювентус отново във всички надпревари.

Ключови пасове

Освен отличите си показатели в завършвата фаза на атаката, Меси се справя отлично и при организирането на атаки и пасовете. Той има средно 3,0 ключови подавания, докато Роналдо има едва на половината с 1,5. Звездата на Барса води и по дългите топки, които изпраща по време на мач - 3,4 на мач, докаъо Роналдо е едва с 1,1.

Защита

Единствената област, в която Роналдо е пред Меси е в отбранителните функции, където се справя доста по-добре с изчистването на топката, както и преминаващите пасове. Изненадващо Меси има повече единоборства от Роналдо, а в класацията с картони води играчът на Ювентус. Тепърва престоят обаче много решителни битки, особено в Шампионска лига, а вторият полусезон по принцип в по-силен за Роналдо, така че ни престоят още интересни и вълнуващи двубои. 

А каква е статистиката в мачовете на Барселона, когато Меси не играе - вижте в този материал

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички