Рома "прескочи" драматично аутсайдер и мисли за Лудогорец (ВИДЕО)


Рома "прескочи" драматично аутсайдер и мисли за Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1201 0

С драматичен успех започна седмицата Рома, който в четвъртък ще изиграе един от най-значимите си срещи до този етап през сезона. "Вълците" спечелиха гостуването си на Верона с 3:1 след обрат и късни попадения, а успехът изкачи възпитаниците на Моуриньо до четвърта позиция с 25 точки. По този начин от Рома загряха за последния мач от груповата фаза на Лига Европа с Лудогорец. На другия полюс остават победените със серия от седем поредни загуби и едва пет точки на 19-о място. 

В герои за столичаните се превърнаха Николо Дзаниоло (45’), Кристиан Волпато (89’) и Стефан Ел Шаарауи (90’), които с попаденията си обърнаха двубоя, стартирал с попадение на Фараони в 27-мата минута. Важно е да се отбележи, че победителите изиграха около час с играч повече. 

Първото попадение дойде след рикошет в крака на Павел Давидович и направи Руи Патрисио безспомощен. Кълбото бе изстреляно в 27-мата минута от Фараони, но Давидович бе отбелязан като реализатор. Именно и въпросният голмайстор остави своите съотборници с човек по-малко точно след изтичането на половин час игра.

Още до края на първата част гостите се възползваха от предимството си на терена и след добавка на Дзаниоло след греда на Ейбрахам се стигна до ремито на почивката. 

След 80-тата минута страстите сериозно се нажежиха след размяна на по едно опасно положение пред двете врати, а секунди по-късно гостите отново нацелиха греда, докато домакините имаха претенции за наказателен удар. 

До решаващия втори гол се стигна в 89-ата минута, когато Матич напредна по лявото крило, след което подаде около дъгата на пеналтерията, където се бе озовал и 18-годишният Кристиан Волпато, направил разликата след секунди. 


Опитният бивш национал на Италия Стефан Ел Шаарауи бе намерен от Волпато в наказателното поле и свърши работата за крайното 3:1.

Вижте за кой играч се моли Рома на УЕФА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички