Рома отвоюва точка срещу Фиорентина с 9 души на терена


Рома отвоюва точка срещу Фиорентина с 9 души на терена
Снимка: Getty Images

854 0

Рома записа равенство с Фиорентина в мач от 15-ия кръг на Серия А. "Вълците" поведоха рано-рано след попадение на Ромелу Лукаку в 5', но през второто полувреме останаха с човек по-малко (втори жълт картон на Залевски) и допуснаха изравняване.

"Виолетовите" се върнаха в мача в 66' след попадение на Лукас Мартинес Куарта, а домакините трябваше да доиграят мача и да бранят точката с 9 души, след като Лукаку също бе изгонен в 87'.

Рома наложи домакински натиск в първите минути и успя да поведе бързо. Дибала центрира за Лукаку в наказателното поле, а белгиецът с глава отблизо откри резултата на "Олимпико". В 25' обаче аржентинецът получи контузия и бе принудително сменен от Сердар Азмун.

Флорентинци потърсиха изравняване с активна игра след почивката, като в 50' Иконе принуди Патрисио да покаже рефлекс след изстрел от близко разстояние. В 64' пък Джакомо Бонавентура нацели напречната греда.

Минута по-късно "римските вълци" останаха с човек по-малко след втори жълт картон за Никола Залевски. Скоро след това Фиорентина успя да изравни - Куаме центрира за Лукас Мартинес Куарта, който засече и заби топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Все пак Рома успя да удържи равенството, а в 87' остана с девет души на терена. Тогава Ромелу Лукаку влезе много грубо в краката на съперников футболист и бе изгонен от терена.

В 90+7' пък извън терена и защитникът на "виолетовите" Никола Миленкович видя червения цвят от съдията заради неспортменско поведение.

Точката помогна на Рома да се изкачи на четвъртото място, събирайки 25 пункта, а Фиорентина е седми с 24, на точка от топ 4 и участие в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички