С човек повече Рома губеше до 75', но дуото Дибала - Кристенсен изкова обрата


С човек повече Рома губеше до 75', но дуото Дибала - Кристенсен изкова обрата
Снимка: Getty Images

761 0

Рома постигна волева победа срещу Сасуоло в мач от 14-ия кръг на Серия А. "Вълците" губеха до 75-ата минута с 0:1, но бяха с човек повече и стигнаха не само до изравняване, но и до пълен обрат - 2:1.

Матеуш Енрике откри за домакините в 25', които в 63' останаха 10-има на терена след изгонването на Даниел Болока. Рома изравни от дузпа в 75' чрез Пауло Дибала, а 7 минути по-късно поведе след попадение на Расмус Кристенсен.

Енрике изведе домакините напред в резултата, след като получи отлично подаване от Доменико Берарди и прати топката в долния десен ъгъл - 1:0.

Рома потърси изравняването, но стигна само до удар на Пауло Дибала в 39', който бе спасен от Андреа Консигли. Тимът на Жозе Моуриньо се прибра губещ в съблекалнята.

Седем минути след подновяването на играта гостите имаха претенции за дузпа, след като техен играч падна в наказателното поле, но съдията не намери основание за 11-метров наказателен удар.

В 63' той потърси консултация с ВАР за по-раншно нарушение на Даниел Болока и установи, че той трябва да получи червен картон. Сасуло остана в малцинство на своя терен.

В 75-ата минута футболист на Сасуоло събори Кристенсен в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, въпреки че ситуацията беше тънка. С изпълнението се зае Пауло Дибала и макар че Консигли улови ъгъла му, не успя да спаси изстрела и Рома изравни - 1:1.

"Вълците" стигнаха до пълен обрат в 82-ата минута, когато пас с пета на Дибала намери отдясно Кристенсен, който стреля и след сериозен рикошет топката влетя във вратата на съперника - 1:2. Това бе първи гол за датчанина с екипа на Рома.

В класирането римляните са вече пети с 24 точки, а Сасуоло падна до 15-ата позиция с 15 пункта в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички