Дузпа върна Милан на победния път, 15-годишен пренаписа историята на футбола в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)


Дузпа върна Милан на победния път, 15-годишен пренаписа историята на футбола в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5425 0

Милан се върна на победният път в Серия А след измъчен успех с 1:0 над Фиорентина в среща от 13-ия кръг на първенството. Така „росонерите“ сложиха край на серията си от 4 поредни мача без триумф в шампионата.

Скъпоценният успех донесе капитанът Тео Ернандес. Френският краен защитник се разписа от дузпа в добавеното време на първото полувреме.

Друго голямо историческо събитие обаче беляза горещата вечер на стадион „Сан Сиро“. 15-годишният Франческо Камарда пренаписа историята на италианския футбол. Талантливият нападател се превърна най-младия дебютант в Серия А.

Той се появи в игра в 83-ата минута, заменяйки Лука Йович. Така той подобри досегашния рекорд, който се държеше от Уизъм Ейми от Болоня. Сега вече Камарда е №1 със своите 15 години, 8 месеца и 15 дни. Българинът Валери Божинов вече е на 9-ото място в тази класация.

Двубоят започна сравнително равностойно. Чистите голови положения бяха рядкост. Двата тима обаче водиха здрава битка на терена.

Все пак в добавеното време на първото полувреме „росонерите“ откриха резултата.Тео Ернандес нахлу в пеналта, след което бе фаулиран. Реферът Марко ди Бело отсъди дузпа. Потърпевшият я изпълни безпогрешно – 1:0 във втората минута на продължението на първата част.


Video edited on Kapwing

След антракта „виолетовите“ доминираха на терена. Те също предявиха претенции за дузпа на два пъти, но те не бяха уважени.

В добавеното време Роберто Мандрагора от два метра не успя да донесе точката за гостите заради страхотен рефлекс на Майк Менян.

Така с добавените 3 точки Милан се върна на третото място с актив от 26 точки. Фиорентина е на 6-ата позиция с 20 пункта.

Трябва да се отбележи, че в тази среща грандът от Милано игра без двете си най-големи звезди в атака - наказаният Оливие Жиру и контузеният Рафаел Леао.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички