Рома и Милан поделиха точките в непривлекателен мач


Рома и Милан поделиха точките в непривлекателен мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1719 0

В едно от големите дербита в Серия А преди Коледа, отборите на Рома и Милан завъртяха нулево равенство след здрав мач, в който защитната игра надделя над атаката. Така Рома изостава на три точки зад лидера Ювентус – 39:36, а Милан остава на седма позиция с 25 точки.

Още във втората минута Кейсуке Хонда тества Де Санктис със силен удар от дистанция, който изпусна топката и Бонавентура от малък ъгъл не можа да го преодолее. Рома отговори с опасна атака отдясно на Жервиньо, но при последния пас защитата на Милан се справи.

Оттук насетне Рома упражни страхотна преса и притисна здраво Милан, но особено чисти положения нямаше. На два пъти шанс се откри пред Франческо Тоти – от малък ъгъл вляво, като легендата на Рома би в аут и от пряк свободен удар по диагонала на лявото крило, който Диего Лопес ефектно изби. Половин час след началото на мача Жервиньо добре си откри възможност за стрелба горе-долу от точката на дузпата, но Лопес показа класа и рефлекс.

Рома поиска дузпа в 32-рата минута, когато след центриране отляво Де Йонг протегна ръка и като че ли докосна топката с ръка след опит за удар с глава на Жервиньо, но съдията не отсъди нищо.

Само три-четири минути по-късно Де Санктис направи две поредни грешки, като при първата изчисти много лошо и Андреа Поли опита да вкара на празна врата от центъра, но опитът беше отчайващо неточен. В 37-та минута Мексес показа на съотборника си как се прави, след като тресна шут от около 40 метра и Де Санктис трябваше да показва класа, за да избие в корнер.

Второто полувреме започна с по-добра игра на Милан, като Менес накара Де Санктис да спасява. Росонерите изнесоха по-напред играта и последва удар на Бонавентура по диагол отляво, който принуди вратаря на Рома отново да спасява.

В 70-тата минута нещата се промениха коренно, след като Пабло Армеро игра нарочно с ръка и получи втори жълт картон, с което беше изгонен. Това обаче не помогна много на Рома – вълците буквално се сблъскаха със стена в бяло и така и не можеха да измислят нищо, за да вземат своето.

Големият шанс на Рома дойде в 92-рата минута, когато Жервиньо размина на парад защитата на гостите след двоен пас с Янга-Мбива, но Диего Лопес изби с крак, а и Жервиньо не насочи топката по възможно най-добрият начин. В ситуацията нападателят на Рома се контузи и не довърши оставащите три минутки от срещата.

СТАТИСТИКА

Рома: Морган Де Санктис; Майкон (81’ Василис Торосидис), Хосе Холебас, Мапу Янга-Мбива, Константинос Манолас; Даниеле Де Роси (74’ Матия Дестро), Сейду Кейта, Раджа Наинголан, Алесандро Флоренци (66’ Адем Ляич); Франческо Тоти; Жервиньо

Треньор: Руди Гарсия

Милан: Диего Лопес; Даниеле Бонера, Филип Мексес, Кристиян Сапата, Пабло Армеро; Кейсуке Хонда (73’ Алекс), Андреа Поли (81’ Съли Мунтари), Рикардо Монтоливо, Найджъл Де Йонг, Джакомо Бонавентура; Жереми Менес (88’ Стефан Ел Шарауи)

Треньор: Филипо Индзаги

Стадион: Олимпико

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички