Ювентус сложи край на серията от равенства


Ювентус сложи край на серията от равенства

1373 0

Италианският шампион Ювентус сложи край на серията си от 3 поредни двубоя без победа, след като надигра лесно с 3:1 като гост Каляри в първи мач от 16-ия кръг в Серия А.

Още в 3' "бианконерите" откриха резултата, след като точен беше Карлос Тевес. Първо вратарят на домакините се намеси решаващо при удар на Йоренте, а след последвалия корнер спаси и удар на Киелини.

Топката обаче остана в игра и Карлос Тевес реагира отлично, откривайки рано-рано резултата. Малко по-късно и Буфон показа класа, след като отрази удар с глава на Екдал.

В 14' всичко в мача беше свършило за Каляри, след като при слаба игра на защитата Артуро Видал стреля брилянтно и удвои резултата.

След бързия аванс играта на момчетата на Масимилиано Алегри придоби по-бавна скорост, а Екдал на два пъти не успя да намали пасива на сардинци.

В началото на второто полувреме обаче шампионите отново натиснаха своя опонент, а в 50' Йоренте отпразнува 4-ия си гол във вратата на Каляри. Той засече центриране на Андреа Пирло и направи 3:0.

До края на двубоя Росетини успя да върне един гол в 65', а Карлос Тевес и Алваро Мората пропуснаха да направят 4:1 след страхотни изяви на Къргано.

След поредната загуба Каляри остава единственият отбор без победа у дома до момента през сезона. Ювентус пък допусна 7-ия си гол за сезона, но остава с най-добра защита.

В същото време торинци прекратиха серията си от равенства (срещу Фиорентина, Атлетико и Сампдория), като две от тях бяха в Серия А и помогнаха на Рома да стопи аванса на само точка.

В момента Ювентус е първи с актив от 39 точки. Каляри е 18-и с 12 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички