Наполи най-накрая бие в Серия А (ВИДЕО)


Наполи най-накрая бие в Серия А (ВИДЕО)

1558 0

Наполи стигна до лесна победа с 2:0 над Парма в изтеглен мач от 16-ия кръг на Серия А, като по този начин спря серията си от 4 поредни мача без победа.

Още през първото полувреме "партепоней" си осигуриха трите точки, след като в 19' Сапата показа добро чувство в наказателното поле и след пас на Маджо се завъртя брилянтно и откри резултата.

Това беше 4-о попадение на младока в първенството, което прави по гол на всеки 72 минути - най-добрият коефициент от играчите с 2 и повече гола в Серия А.

11' по-късно Хосе Кайехон "изигра" съдията и след леко съприкосновение с Гоби се строполи на земята в наказателното поле - дузпа. Точен от бялата точка беше Дрийс Мертенс, като вратарят успя да играе с топката, но не и да я извади от очертанията на вратата.

През втората част на терена се появиха Де Гузман, Игуаин и Жоржиньо, като първите двама почнаха на пейката, за да бъдат съхранени за мача за Суперкупата на Италия в понеделник срещу Ювентус.

Иначе втората част също беше изпълнена с положения, като гостите удариха греда, докато гол на Игуаин в продълженията беше отменен заради засада.

Благодарение на победата Наполи се изкачи временно на 3-о място с актив от 27 точки. Лацио, Сампдория и Дженоа са с точка по-малко.

В същото време трагичната форма на Парма продължава. Отборът, който завърши в зона Европа през миналия сезон, е в серия от 6 поредни мача без победа, 5 от които бяха загубени. "Пармалатите" имат само 2 победи и заемат последното 20-о място с актив от едва 6 точки.

 


Napoli vs Parma 2-0 (Match Highlights) by pewdiepieofficia

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички