Милан пречупи Наполи и събра 6 отбора в битката за място в тройката


Милан пречупи Наполи и събра 6 отбора в битката за място в тройката
Снимка: Guliver/Getty Images

1780 0

Италианският гранд Милан направи борбата за 3-ото място в Серия А крайно интересна, след като "росонерите" удариха основния фаворит за мястото Наполи с 2:0 на своя "Сан Сиро".

Още в 6' Жереми Менес обърка плановете на Рафаел Бенитес, а само 7 минути след подновяването на играта през втората част бяха необходими на Бонавентура, за да фиксира крайното 2:0.

Тази победа направи борбата за топ 3 крайно ожесточена, като 5 отбора са в рамките на само три точки.

В момента отборът на Лацио дели 3-ото място със Сампдория и Дженоа, като трите отбора са с по 26 точки. С две по-малко са Милан и Наполи, а с 23 точки е Фиорентина, който днес удари Чезена с 1:4 като гост.

Мачът почна отлично за домакините, които още в 6' водеха в резултата. Бонавентура пусна пас за Менес, който с един финт мина през цялата защитата на гостите и с минаващ удар простреля Рафаел - 1:0 за "росонерите".

Постепенно Наполи стабилизира своите изяви и в 22' резултатът можеше да бъде изравнен. Първо Давид Лопес стреля силно от границата на наказателното поле, като бившият страж на Реал Мадрид се намеси, а след това отрази и добавката на Кайехон.

До края на полувремето двата тима си размениха по едно опасно положение, но до почивката резултатът остана непроменен.

Само 7 минути от началото на второто полувреме бяха необходими на Милан да фиксира крайния резултат в мача. Армеро проби отляво и центрира отлично за Бонавентура, а халфът успя да отбележи - 2:0.

В този момент момчетата на Бенитес се хвърлиха в яростни атаки, но Игуаин на два пъти пропусна от добри положения, докато Менес пропусна да направи резултата класически.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички