Роберто Баджо замени мегаполисите със селото и даде любопитни подробности за живота си


Роберто Баджо замени мегаполисите със селото и даде любопитни подробности за живота си
Снимка: Getty Images/Guliver

5072 0

Легендарният италиански халф от миналия век Роберто Баджо обяви, че се е отдал на земеделската работа, след като е спрял с футбола. Всъщност ветеранът е спрял да следи най-гледания спорт, а вместо това е започнал да гледа баскетбол.

"Вече не гледам футбол. Хората го намират за странно, но какво от това? Тези, които живеят щастливо без футбол, неудачници ли са? Дори не гледам мачове, защото не ми е интересно. Освен това не обичам да коментирам и критикувам другите хора. Виждам бивши мои съотборници да говорят като проповедници и си спомням, че едно време дори с ръце не можеха да спрат топката. Сега предпочитам да гледам баскетбол. Харесвам О'Нийл, бях фен на Коби и обожавам ЛеБрон", заяви Баджо пред la Repubblica.

54-годишният бивш национал се е оттеглил на село с жена си и трите им деца, а свободното си време отделя на семейната ферма.

"Намерих друго забавление за себе си. Цепя дърва, карам трактор, а през нощта съм толкова изморен, че ми се вие свят", добави италианецът.

Баджо прекара цялата си кариера в Италия, а през това време смени 7 отбора. В периода между 1990 и 1995 година бе играч на Ювентус, а за тима вкара 78 гола в 141 мача. Състезавал се е още за Фиорентина, Милан и Интер, а общо мачовете му на клубно ниво са 643 (291 попадения). За "Скуадра Адзура" записва 56 мача и 27 попадения.

Два от бившите му клубове - Ювентус и Интер, се изправиха на финала за Купата на Италия. Ето кой победи и как се разви любопитната среща!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички