При проваления сезон в Ювентус: Погба е струвал повече на минута, отколкото Меси и Неймар


При проваления сезон в Ювентус: Погба е струвал повече на минута, отколкото Меси и Неймар
Снимка: Getty Images

1915 0

Преди почти точно година Пол Погба получи първата си контузия след завръщането си в Ювентус. А това се оказа ситуация, която струва скъпо на клуба.

30-годишният французин се завърна в Торино със свободен трансфер миналото лято, като подписа четиригодишен договор на стойност около 8 милиона евро нетно на сезон с 2 милиона евро добавки. Надеждата беше, че той може да съживи отново кариерата си с "бианконерите".

Сезон, който не се разви по план за Ювентус и Погба

Нещата обаче не се развиха по план. Погба получи контузия в коляното през юли миналата година и последвалата операция през септември го извади от игра до края на февруари.

След като се завърна за кратко, той получи мускулна контузия, която го отстрани за още два месеца. Последваха три епизодични изяви, преди сезонът му да приключи по-рано поради проблем с подколянното сухожилие.

Скъпоструващ на минута

От Gazzetta dello Sport анализират колко наистина е струвал на клуба първият сезон на Погба обратно в Ювентус, разкривайки почти невероятна цифра. Като се има предвид, че французинът се наслади на само 161 минути игра в общо 10 изяви през миналия сезон, той спечели 49 689 евро за всяка минута, прекарана на терена.

Никой друг играч не се доближава до това, като Еден Азар струва на Реал Мадрид 38 265 евро на минута, а Неймар и Лионел Меси струват на Пари Сен Жермен съответно 13 124 евро на минута и 9623 евро на минута. А на Погба му бе поставена цена от Ювентус, но той категорична отказва предложенията от Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички