През 2015 г. Роналдо им предсказа доминация във футбола, но оправдаха ли очакванията?


През 2015 г. Роналдо им предсказа доминация във футбола, но оправдаха ли очакванията?
Снимка: Getty Images

1880 0

През 2015 година Кристиано Роналдо назова петима играчи, за които вярваше, че могат да продължат да доминират в световния футбол, но не за всички се сбъдна пророчеството му. Имаше време, когато Роналдо беше оценен като едно от най-добрите деца чудеса на футбола, като впоследствие неговото поколение беше доминирано от него и Меси.

Изборът на Роналдо преди 8 години

През 2015 г. Роналдо даде своето виждане за това кой смята, че може да поведе пътя през идните години - и докато някои от имената, които даде, той постигна значителен успех оттогава, други нямаха по-малко късмет.

В интервю за BT Sport , португалската легенда започна силно, назовавайки тогавашния си съотборник в Реал Мадрид Мартин Йодегар като играч, за когото вярваше, че може да блесне. На 16 години по това време, халфът се присъедини към "белия балет" от норвежкия Стромгодсет и беше оценен като една от най-горещите перспективи в световния футбол.

Именно в Арсенал той започва да реализира този потенциал, ставайки капитан на клуба в началото на миналия сезон, преди да вкара 15 гола и да асистира за още седем във Висшата лига.

След това Роналдо назова Еден Азар, който наскоро бе спечелил титлата във Висшата лига с Челси и наградата за играч на сезона в лигата. Белгиецът замени Роналдо в Реал, но претърпя четири сезона с контузии на Бернабеу, в които отбеляза само седем гола в 76 изяви. Той беше освободен от договора си в началото на това лято.

Неразгърнали докрай потенциала си

Друг посочен бе Пол Погба, като халфът на Ювентус бе избран за отбора на годината на УЕФА в началото на 2016 г. След клубен рекорд в Манчестър Юнайтед, французинът вдигна два трофея през първия си сезон, но нещата в крайна сметка тръгнаха надолу. Сега отново в Ювентус, той записа само 10 участия във всички състезания през последния сезон поради контузия.

Четвъртият му избор беше Мемфис Депай, който взе фланелката с номер седем на Роналдо в Юнайтед при пристигането си през лятото на 2015 г. Той не постигна успех в Юнайтед, но намери върхова форма в Лион и спечели трансфер в Барселона през лятото на 2021 г. Холандецът сега играе за Атлетико Мадрид.

Накрая Роналдо избра тогавашната звезда на Барселона Неймар като една от бъдещите си футболни звезди. За него се очакваше, че ще наложи една ера в световния футбол, но така и съумява да разгърне целия си потенциал, като заради поредна контузия може да изпусне старта на новия сезон за ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички