Пиоли: Това е загуба, която ни нарани


Пиоли: Това е загуба, която ни нарани
Снимка: Getty Images/Guliver

644 0

Наставаникът на Милан Стефано Пиоло призна, че в отбора има натрупана умора, която е основната причина за загубата с 0:1 от Наполи в неделя.

Загубата остави "росонерите" на 9 точки зад лидера в класирането на Серия А Интер и 11 кръга преди края изглежда все по-малко вероятно Милан да спечели първата си титла в последните 10 години. Преди двубоя с Наполи Милан имаше друг много тежък мач - гостуване на Манчестър Юнайтед в Лига Европа, което завърши 1:1.

"Лига Европа е много по-уморителна от Шампионската лига. След мача в Манчестър в четвъртък се прибрахме в Италия в петък в 3 часа сутринта", започна Пиоли.

"Не искам да звучи като оправдание, но днес си личеше, че това ни тежеше. Сезонът за нас започна още през септември, но най-важното нещо е характерър. Това е загуба, която ни нарани. В момента сме втори в класирането, надявам се да запазим тази позиция, макар че това не бе първоначалната ни цел", каза той.

Старши треньорът на Милан има да решава и сериозни кадрови проблеми в състава си, тъй като не може да разчита на контузените Златан Ибрахимович, Алесио Романьоли, Симон Кяер, Давиде Калабрия, Марио Манджукич и Исмаел Бенасер. Анте Ребич, Тео Ернандес и Хакан Чалханоглу се върнаха в игра срещу Наполи, но според Пиоли многото отсъстващи и постоянните промени не помагат на тима в борбата за титлата".

"Липсват ни играчи със сериозни технически качества и комуникативност. Изиграхме куп мачове без централен нападател заради отсъствието на Ибрахимович, Манджукич и Ребич, така че мога само да поздравя играчите за показаното. Ясно е, че можеше да направим нещо повече пред вратата на противника, но няма как да променим характеристиките на играчите. Помислете как би изглеждал Интер без Ромели Лукаку, Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес или Ювентус без Кристиано Роналдо и Федерико Киеза", завърши Пиоли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички