Наполи превзе "Сан Сиро" и отдалечи Милан от титлата в Серия А


Наполи превзе "Сан Сиро" и отдалечи Милан от титлата в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3033 0

Италианският Милан допусна минимално поражение от Наполи с резултат 0:1 като домакин в дербито от 27-ия кръг на Серия А. Единственото попадение на "Сан Сиро" отбеляза Матео Политано в началото на втората част, с което значително намали шансовете на Милан в битката за титлата в италианския шампионат.

Наполи започна една идея по-агресивно срещата от своя домакин, който в първите минути се затрудняваше да създава положения пред противниковата врата. Гостите от Неапол създадоха първата си голова ситуация в 16-ата минута, когато Пьотр Желински достигна до центриране в наказателното поле, за да нанесе удар, който бе париран от Донарума. В 30' отново Желински бе близо до гол за Наполи, но негов опасен изстрел профуча покрай вратата. 

В началото на втората част активната игра на Желински даде изражение в резултата. Полякът намери Матео Политано, който не нанесе най-добрия възможен удар, но все пак топката влезе в мрежата на "росонерите" - 0:1! 

В 58-ата минута Фабиан Руис можеше да удвои преднината на своя отбор, но негов удар от воле бе брилянтно отразен от Донарума. В 71' центриране от статично положение в наказателното поле на Наполи достигна до Анте Ребич, който нанесе удар, но Оспина спаси.

До края на срещата "росонерите" не успяха да измислят нищо, с което да затруднят отбраната на Наполи. В продължението на двубоя Анте Ребич си изкара директен червен картон, оставяйки отбора си с човек по-малко, а освен това няма да бъде на разположение на Стефано Пиоли за визитата на Фиорентина идната седмица.

В класирането Милан остава на второ място с 56 точки - на девет зад Интер, но и само с точка пред Ювентус, който е и с мач по-малко. Наполи заема пето място с 50 пункта - на 2 точки зад четвъртия Аталанта, който е с мач повече.

ПРЕДИ МАЧА

През седмицата „росонерите” записаха равенство – 1:1, във визитата си на Манчестър Юнайтед в първи осминафинален мач между двата отбора от турнира Лига Европа. Милан се добра до равенството в добавеното време, след като гол на Симон Кяер неутрализира аванса на „червените дяволи”, даден от Амад Диало по-рано в мача. След мача треньорът Стефано Пило подчерта, че отборът му никога не губи вяра.

Наполи нямаше ангажименти в европейските клубни турнири през седмицата и тимът на Дженаро Гатузо тренира на пълни обороти, готвейки се за мача с Милан. А кой играч на Милан мечтае да играе за Ман Ю, вижте в този материал.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Донарума, Далот, Габия, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Кастийехо, Чалханоглу, Крунич, Леао

Наполи: Оспина, Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали, Хисай, Фабиан, Деме, Жиелински, Политано, Мертенс, Инсиние

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички