Паратичи: Решихме за Сари още преди отпадането в Шампионска лига


Паратичи: Решихме за Сари още преди отпадането в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1140 0

Спортният директор на Ювентус Фабио Паратичи разкри, че ръководството на клуба е взело решение да уволни Маурицио Сари от треньорския пост още преди тимът да отпадне от Шампионска лига. Както е известно, вчера Сари беше уволнен, а на поста застана легендата на "бианконерите" Андреа Пирло.

"Що се отнася до Сари, ние направихме всички изводи и взехме решение още преди мача с Лион. Един ма не решава съдбата на треньора. Ние оценявахме целия сезон, а не отделен мач", заяви директорът, цитиран от "Football Italia".

"Решението да назначим Пирло беше много естествено. Това е в стила на Ювентус. Ние вярваме, че той е предопределен да стане страхотен треньор. Уверени сме, че той ще стане толкова успешен треньор, какъвто беше като играч. Андреа мислеше като треньор още когато самият той излизаше на терена. Убеди ни неговата визия за играта. Често е по-важно да изберете правилния човек, а не специалист. Пирло е точният човек за нас", каза още Паратичи, който самият е спряган за уволнение от италианските медии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички