"Палачите" на Барса изведоха Интер до триумф в Серия А (ВИДЕО)


"Палачите" на Барса изведоха Интер до триумф в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1277 0

Италианският гранд Интер надви отбора на Салернитана с 2:0 като домакин в мач от 10-ия кръг на Серия А. В герои за "нерадзурите" се превърнаха Лаутаро Мартинес и Николо Барела, които се разписаха и на "Камп Ноу" срещу Барселона при зрелищното 3:3 през седмицата.

След само 14 минути игра Барела подаде към Лаутаро Мартинес, а той изпрати мощен изстрел от средна дистанция, който порази вратата на гостите. Малко след това Салернитана опита да отвърне на удара, но удар на Григорис Костанос премина встрани от целта.

Video edited on Kapwing

В заключителните 15 минути на първата част Интер упражни сериозен натиск към противниковата врата, но така и не успя да реализира втори гол. Един Джеко, Милан Шкриняр, Федерико Димарко и Лаутаро Мартинес бяха близо до реализирането на гол, но Салернитана оцеля.

И втората част продължи в духа на първата, като "нерадзурите" диктуваха събитията на терена. Логичното се случи в 58-ата минута, когато Хакан Калханоглу прати фамозен пас за Николо Барела, а той елегантно вкара гол във втори пореден мач - нещо, което не му се бе случвало с екипа на Интер.

Video edited on Kapwing

До края Интер намали оборотите, но и запази контрола над срещата до такава степен, че да неутрализира всякакви опасности за вратата на Андре Онана. Така тимът записа шести успех в Серия А през сезона и се изкачи до седмо място с 18 пункта.

Салернитана пък регистрира четвърта загуба през сезона и остава на 12-о място с 10 пункта. В следващия кръг Интер гостува на Фиорентина, а Салернитана приема Специя. Лидер в Серия А е Аталанта с 24 пункта, но Наполи може да се завърне на върха, ако не загуби домакинството си на Болоня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички