Осакатена Рома пропусна да накаже Фиорентина


Осакатена Рома пропусна да накаже Фиорентина
Снимка: Getty images/Gulliver

1228 0

Рома се добра до 1:1 срещу Фиорентина на "Артемио Франки" в първа осминафинална среща от турнира на Лига Европа.

Головете на Иличич за Фиорентина (18`) и Кеита (78`) оставиха всичко за реванша на "Олимпико"

Макар и осакатени, след две принудителни смени още през първия половин час, "вълците" могат да съжаляват, че изпуснаха победата, след като Ляич пропусна дузпа през второто полувреме.

Мачът започна равностойно, като двата отбора опитваха да овладеят средата на терена.

В 17-ата минута Де Роси сгреши пас в средата на терена. От това се възползва Мохамед Салах, който проби в половината на „вълците”. Той пусна на непокрития Йосиф Иличич, който нахлу в наказателното поле и разстреля вратаря на гостите за 1:0. 

Нова грешка в защитата на Рома позволи на Фиорентина да атакува опасно. Ударът на Хоакин обаче бе париран от защитник.

Кошмарът на гостите не свърши до тук. Две принудителни смени в се наложиха преди да е изминал половин час. Първо Пянич замени де Роси, а след това Астори влезе на мястото на Манолас.

На всичко отгоре Наинголан пропуска реванша, след като си изкара жълт картон.

Гостите все пак опитаха да заличат пасива. Последните 10 минути минаха под тяхна диктовка, но единственото по-опасно положение бе удар на Наинголан от около 25 метра, който премине в страни от вратата.

Ляич направи непростим пропуск в 43-тата минута, когато при поредната атака, след удар на Флоренци, вратарят на Фиорентина изби със сетни сили. Топката попадна в Ляич, който от 11 метра не успя да оцели опразнената врата.

В продължението Писаро от домакините отстъпи мястото си на Фернандез.

Второто полувреме започна с лек превес на „вълците”.

Флорентинци започнаха да разчитат на контраатаки и открити пространства в противниковата защита. Рома обаче бързо запълваше отворилите се дупки и блокираше опитите на домакините.

В 58-ата минута Рома изпусна златен шанс. Римляните стигнаха до дузпа, след като вратарят на домакините Нето спря непозволено откъсналият се Итурбе. Зад топката застана Ляич, но вратаря усети ъгъла и изби удара.

Барел извърши важен фаул за Фиорентина, който му коства жълт картон. Това стана след като излезлият Нето не успя да изчисти добре топката, а Пянич се канеше да нанесе удар от около 30 метра, фронтално срещу опразнената врата.

В 73-ата минута Алонсо от Фиорентина бе близо до гол-шедьовър. Дрибълът му към противниковата врата бе забележителен, но изстрелът му не намери вратата.

Рома все пак стигна до своето в 78-ата минута. Флоренци центрира от корнер и качи топката на главата на извисилия се на дузпата Кеита, който не би в дясно от Нето и изравни резултата.

Фиорентина реагира моментално, но шансът спаси „вълците”. Вратарят им направи страхотно спасяване, след като топката летеше към сглобката, шутирана от Баделя.

В реванша след седмица, Фиорентина ще трябва да удържа напъните на "вълците" в Рим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички