Волфсбург обърна Интер с 2 гола на Де Бруйне


Волфсбург обърна Интер с 2 гола на Де Бруйне
Снимка: Getty images/Gulliver

1567 0

С два гола на Кевин Де Бруйне през второто полувреме отборът на Волфсбург победи Интер с 3:1 в първа среща от осминафиналите на Лига Европа.

Домакините имаха проблеми в началото на мача, след като допуснаха ранен гол, дело на Паласио.

Въпреки това доминацията им даде резултат и с гол на Налдо „вълците” успяха да изравнят до полувремето.

Втората част премина изцяло под диктовката на Волфсбург, които с два гола на Кевин Де Бройне достигнаха до пълен обрат и си осигуриха комфортен аванс преди реванша в Милано след седмица.

Основен виновник за загубата е вратаря на гостите Карисо. След негова грешка домакините успяха да излезнат напред в резултата в 63-ата минута.

Още в 6-ата минута Родриго Паласио откри резултата за нерадзурите. След грешка при изчистване на топката той бе изведен сам срещу вратаря и не сбърка за 0:1.

Домакините опитаха да се върнат в мача, но стабилната защита на Интер не отваряше позици.

По-сериозно положение за Фолфусбург имаше в 27-ата минута, когато след центриране вратарят на гостите с мъка отби в корнер удар с глава. Той обаче бе безпомощен, когато при изпълнението на ъгловия удар, топката кацна на главата на Налдо и резултатът бе изравнен – 1:1.

Волфсбург продължи да притиска противника в собствената му половина, но единственото по-сериозно положение бе дело на Виериня в 43-ата минута, когато вратарят на Интер се намеси, отбивайки ударът му извън наказателното поле.

Домакините започнаха уверено второто полувреме и бяха близо до гол в 49-ата минута. Тогава Калиджури изпрати хубав фалцов удар извън наказателното поле, но топката се отклони от петата на зашитник на Интер. Съдията не видя рикошета и отсъди удар от вратата.

Натискът им продължи като успяха да затворят за известно време гостите в тяхното наказателно поле.

Невероятен пропуск направи Родриго Паласио, когато в 57-ата минута бе изведен зад защитата на гостите. Той опита с топовен изстрел да намери близкия ъгъл на вратаря, но топката се оплете във външната страна на мрежата.

„Вълците” достигнаха до пълен обрат, наказвайки глупава грешка на защитата и главно на вратаря на Интер в 63-ата минута. След като топката бе върната към вратаря на Интер, той обърка паса и подаде на Виериня, който нахлу отдясно в наказателното поле и намери непокрития Кевин де Бруйне, който бе безкомпромисен – 2:1.

В 76-ата минута Волфсбург излезе напред с 3:1 след страхотен фаул на Де Бруйне, който препарира Карисо в долния ляв ъгъл за 3:1.

В продължението на мача Де Бруйне бе близо до хеттрик. Той бе изведен в наказателното поле, в ляво от вратата, но ударът му премина на сантиметри от срещуположната греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички