Евертън видя зор, но разби здравия украински бетон


Евертън видя зор, но разби здравия украински бетон
Снимка: Getty images/Gulliver

1231 0

Евертън видя сериозни проблеми срещу коравия отбор на Динамо (Киев). С малко помощ от главния съдия домакините достигнаха до обрат и спечелиха с 2:1 на "Гудисън парк" в първи мач от осминафиналите на Лига Европа.

По-рано Динамо бе повел с гол на Гусин в 14-ата минута.

Нейсмит в 38-ата минута възстанови равенството, а Лукако, от пресилена дузпа в 82-ата минута даде победата на Евертън.

Гостите очаквано играеха защитно и приеха играта в собствената си половина, а ранният гол ги окрили да повярват в крайния успех. Защитата им обаче не удържа на непрекъснатата преса.

Домакините очаквано започнаха с натиск, който обаче не доведе до резултат.

Гостите поведоха изненадващо, след като в 14-ата минута Ярмоленко свали след центриране топката на Гусев, който от непосредствена близост откри резултата.

Това амбицира Евертън, който окупираха украинската врата. Разчетената игра на защитниците на Динамо обаче не позволи да се стигне до опасни ситуации.  

Все пак натиска на домакините даде резултат в 38-ата минута. Стивън Нейсмит получи пас и непокрит нахлу в наказателното поле, като от 10 метра не пропусна да отбележи.

Очаквано и втората част започна с домакински натиск. Двубоят се играеше пред вратата на гостите а Лукако бе близо до гол, след като топката достигна до него при центриране от корнер. Рикошетът от негов съотборник обаче го изненада и вратарят на украинците улови.

Мачът продължи в темпото, наложено от Евертън, които обаче не можеха да преодолеят коравата украинска защита.

В 82-ата минута атаката на ливърпулци даде резултат, след като получиха пресилена дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Силва от гостите. Лукаку се нагърби с изпълнението и не сбърка, биейки технично в средата на вратата – 2:1.

Киевчани все пак запазиха своите шансове за реванша след седмица

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички