Официално: Възпитаник на Барселона подсили Рома


Официално: Възпитаник на Барселона подсили Рома
Снимка: Оф. сайт на Рома

1888 0

Нападателят на Барселона Карлес Перес премина в италианския Рома срещу 15,5 млн. евро, обявиха от испанския гранд. "Римските вълци“ ще заплатят на каталунците 1 млн. евро за първоначален наем до 30 юни. Сделката включва задължителна опция за закупуване през лятото за 11 млн. евро, с допълнителни 3.5 млн. евро в бонуси. Барселона запазва и правото си на отказ, ако Рома поиска да продаде Перес в бъдеще.

"Знам, че напускам много важен клуб в лицето на Барселона, но се присъединявам към толкова важен като Рома", коментира Перес. Испанецът излезе от школата на каталунците и дебютира миналия сезон в Ла Лига под ръководството на бившия наставник Ернесто Валверде. Но независимо от това, че изигра 12 мача през тази кампания, уволнението на Валверде постави бъдещето на Перес под въпрос и новият треньор Кике Сетиен се съгласи да се раздели с 21-годишния футболист.

Нападателят се присъединява към Рома, който заема четвъртото място във временното класиране в Серия А и има амбиции да се класира за групите на Шампионска лига през следващия сезон. "Изключително щастливи сме от привличането на Карлес. Той излезе от една от най-добрите академии в Европа и игра в клуб с толкова много наличен талант. Всички ние се надяваме, че той незабавно ще се впише в нашия състав“, сподели изпълнителният директор на Рома Гуидо Фиенга. А кой португалски нападател може да се озове на "Камп ноу" вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички