Капитанът на Рома преминава във Валенсия до края на сезона


Капитанът на Рома преминава във Валенсия до края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1136 0

Отборите на Рома и Валенсия са стигнали до сделка за преминаването под наем на капитана на „вълците“ Алесандро Флоренци на „Местая“ до края на сезона. Новината идва от италианския трансферен специалист Джанлука Ди Марцио.

28-годишният италиански футболист отпадна от стартовия състав на Рома през този сезон, като треньорът Пауло Фонсека предпочита Леонардо Спинацола на левия бек на „вълците“. Флоренци е продукт на школата на Рома и е неизменна част от първия отбор от 2011-та година, когато дебютира под ръководството на Винченцо Монтела. Валенсия от известно време се интересува от играча, като дефанзивният играч най-вероятно ще играе на позицията десен бек, след като лятното попълнение Тиери Корея не успя да се впише в тима. В момента там се изявява Даниел Вас, който обаче по принцип играе като полузащитник. Имаше информация, че бившият играч на „прилепите“ Жоао Кансело може да се завърне в клуба, но това не изглежда вероятно за момента.

Алесандро Флоренци ще премине в тима на Валенсия под наем до края на сезона, след което „прилепите“ ще имат възможността да го откупят за постоянно. Трансферната сума на 28-годишния италианец е около 20 милиона евро. Междувременно от Рома готвят трансфер на футболист от Испания, ето кой е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички