Край на серията на Милан! „Биковете“ от Италия прободоха „росонерите“ преди решителния сблъсък с „биковете“ от Австрия в ШЛ


Край на серията на Милан! „Биковете“ от Италия прободоха „росонерите“ преди решителния сблъсък с „биковете“ от Австрия в ШЛ
Снимка: Getty Images

1516 0

Торино сложи край на победната серия на Милан в италианското Калчо. „Биковете“ удариха с 2:1 „росонерите“ като домакини в среща от 12-ия кръг на Серия А. Така хората на Стефано Пиоли усетиха горчивия вкус на поражението, след като спечелиха предишните си четири срещи в шампионата.

Поражението на „Стадио Олимпико Гранде Торино“ сложи край и на уникална серия на Милан. Хората на Стефано Пиоло държаха рекорда за най-дълга серия без загуба като гост в първенствата от Топ 5 в Европа. За последно „росонерите“ загубиха с 3:4 от Фиорентина във Флоренция на 20 ноември миналата година. Оттогава шампионът на Италия записа 12 победи и 5 равенства извън Милано.

Пиоли реши да съхрани силите на част от звездите си за предстоящия решителен сблъсък срещу РБ Залцбург в Шампионската лига. Поради тази причина на резервната скамейка срещу италианските „бикове“ останаха Оливие Жиру, Шарл де Кетеларе и Исмаел Бенасер.

Домакините нанесоха съкрушителния си удар в рамките на 120 секунди през първото полувреме. Кофи Джиджи откри резултата в 35-ата минута след удар с глава, а Алексей Миранчук в 37-ата удвои.

След почивката Жуниор Месиас се възползва от чутовна глупост на вратаря Ваня Милинкович- Савич и намали на 2:1 в 67-ата минута, пращайки топката в опразнената врата. Нервите на треньора на „биковете“ Иван Юрич не издържаха заради ситуацията с гола за Милан и той получи два жълти картона в рамките на 120 секунди и бе изгонен.

Успехът изкачи Торино до 9-ото място във временното класиране с актив от 17 точки. Милан се срина на третата позиция след второто си поражение от началото на сезона. „Росонерите“ са с актив от 26 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички