Жиру се превърна в герой за Милан и донесе успеха над тима на Петко Христов


Жиру се превърна в герой за Милан и донесе успеха над тима на Петко Христов
Снимка: Getty Images

2042 0

Милан измъкна трудна победа с 2:1 срещу Специя в среща от 13-ия кръг на Серия А. Хората на Стефано Пиоло стигнаха до успеха малко преди края, когато Оливие Жиру се превърна в герой. След гола той получи и втори жълт картон и остави своите в намален състав в заключителните акорди. За гостите в 68-ата минута в игра се появи и българският национал Петко Христов.

Капитанът на „росонерите“ Тео Ернандес откри резултата в 22-ата минута. Той получи страхотен пас от Бенасер. Французинът овладя топката и отблизо разпечата вратата на гостите – 1:0.

Юношата на Милан и син на легендарния Паоло Малдини – Даниел, изравни за гостите в 59-ата мина. 21-годишният щурмовак, който играе под наем за Специя, шокира родния си тим с красив удар в далечния ъгъл - 1:1.

В 65-ата минута Тонали вкара втори гол за „росонерите“. След преразглеждане от ВАР обаче голът бе отменен заради нарушение.

Все пак домакините стигнаха до успеха в 89-ата минута, когато Оливие Жиру донесе успеха с удар от въздуха след центриране на Сандро Тонали.

Веднага след гола френският нападател направи голяма глупост. В радостта си той свали фланелката си и получи втори жълт картон, и респективно червен. Хубавото в създалата се ситуация е, че гостите не разполагаха с много време, за да изравнят.

Така Милан се утвърди на второто място с актив от 29 точки. Специя е 17-ти с 9 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички