Официално: Футболът в Италия също се подновява


Официално: Футболът в Италия също се подновява
Снимка: Getty Images/Guliver

1321 0

Футболът в Италия официално се завръща, след като италианският спортен министър Винченцо Спадафора даде разрешение това да се случи. Спадафора уточни, че от 13 юни ще се изиграят мачове от полуфиналите в Купата на Италия, а сезонът в Серия А може да се рестартира на 20 юни.

По-рано през деня се състоя видеоконференция, в която взеха участие представители на Серия А, Италианската футболна федерация, Асоциацията на играчите и Асоциацията на спортните медици. "Беше много полезна среща. От началото казахме, че футболът ще бъде възобновен, когато има условия, за да подсигурим безопасност", започна Спадафора.

"Днес можем да кажем, че сезонът може да бъде възобновен на 20 юни. Надявам се от 13 до 20 юни да се изиграе Купата на Италия, като това ще бъде знак за цялата нация", добави още той.

През изминалия ден се заговори, че Серия А може да се поднови на 13 юни. След днешната среща обаче е решено първенството да се поднови на 20 юни, за да се даде повече време за подготовка, а и възможност за изиграването на полуфиналните мачове за Купата.

Междувременно стана ясно и на коя дата ще се поднови шампионата на Висшата лига (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички