Дино Дзоф посочи основния коз на Ювентус в битката за титлата


Дино Дзоф посочи основния коз на Ювентус в битката за титлата
Снимка: Getty Images/Gulliver

1326 0

Легендата на италианския футбол Дино Дзоф смята, че отборът на Ювентус ще се възползва от необичайния край на сезона в Серия А, особено от възможността да използва пет смени. Въпросното правило беше прието в Германия и се очаква да бъде използвано и в Италия, тъй като отборите ще бъдат принудени да играят в средата на лятото след три месеца и изолация и по този начин ще бъдат по-податливи на контузии.

Според Дино Дзоф, който пази на вратата на Ювентус цели 11 години, „бианконерите“ ще са най-облагодетелствани от това нововъведение. „Тази голяма пауза е нещо, с което не сме се сблъсквали досега. Ще трябва да видим в какво състояние ще бъдат отборите физически и психически. Това, в което съм сигурен, е, че Ювентус ще има предимство при използването на пет смени, тъй като те имат толкова много дълбочина в състава. Това само по себе си може да им спечели титлата в Серия А“, заяви Дзоф пред ‘Rete 8 Sport’.

„Старата госпожа“ води с една точка в класирането в Серия А на втория Лацио при прекъсването на Калчото през месец март заради пандемията от коронавирус. „Носителят на Скудетото през този сезон ще остане в историята. Очаквам да има битка до края на сезона“, добави Дзоф. А ето какво каза капитанът на "старата госпожа" Джоджо Киелини по адрес на един от съотборниците си в тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички