Обрат в Сардиния остави Ювентус в битката за титлата в Италия


Обрат в Сардиния остави Ювентус в битката за титлата в Италия
Снимка: GettyImages

1307 0

Ювентус обърна драматично с 2:1 Каляри като гост в среща от 32-ия кръг на италианската Серия „А“. След този успех хората на Макс Алегри направиха битката за Скудетото още по-ожесточена. „Бианконерите“ останаха на четвъртото място, но са само на 5 точки от лидера Милан.

В герой за „Старата госпожа“ се превърна Душан Влахович, който вкара скъпоценното второ попадение. Така грандът от Торино нанесе петата поредна загуба на сардинците в последните им срещи в Калчото през пролетта. Каляри засега са над чертата на изпадащите, но положението им не е никак розово.

Юве тръгна в тотална атака още след първия съдийски. Вместо гол във вратата на съперника, такъв падна в тази на гостите. Каляри се възползва от грешка в отбраната на „бианконерите“ и в 10-ата минута Жоао Педро откри резултата след  асистенция на Разван Марин.

Футболистите на „Старата госпожа“ пратиха топката в мрежата на Краньо в 23-ата минута. Оказа се обаче, че Рабио е играл с ръка и попадението на Лука Пелегрини беше отменено. Все пак натискът на Юве даде резултат точно преди почивката, когато Матайс де Лихт изравни след удар с глава.

След почивката гостите се хвърлиха да търсят пълния обрат. И успяха в 75-ата минута, когато сръбската звезда Душан Влахович вкара за 1:2 след асистенция на Пауло Дибала.

Така Юве събра 62 точки, с пет по-малко от лидера Милан. Хората на Макс Алегри обаче остават в битката за шампионската титла като скритият фаворит за нея. Каляри е на 17-о място, точно над чертата на изпадащите с 26 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички