Бъркотия с дузпи реши дербито между Ювентус и Интер в Серия А


Бъркотия с дузпи реши дербито между Ювентус и Интер в Серия А
Снимка: Getty Images

6751 0

Шампионът на Италия Интер победи Ювентус с минималното 0:1 като гост в големия сблъсък от 31-ия кръг в Серия А. Единственото попадение в срещата отбеляза Хакан Чалханоглу от дузпа в края на първото полувреме.

Двубоят започна изключително оспорвано, като двата тима не пестяха сили в атакуващ план. Първата дискусионна ситуация дойде в средата на първата част, когато получилият вече един жълт картон Лаутаро Мартинес направи остро влизане в краката на Джорджо Киелини, но съдията не го изгони.

В следващите минути Ювентус бе по-активен, но в края на първата част Интер получи дузпа. Войчех Шчесни спаси дузпата на Чалханоглу, но при добавката топката влезе в мрежата. Съдията изненадващо отмени гола, тъй като видя нарушение. ВАР обаче бе на противоположното мнение и отсъди нова дузпа за Интер, която този път бе реализирана от Чалханоглу.

През втората част Ювентус натисна сериозно, като на няколко пъти Ханданович трябваше да се намесва, а веднъж топката срещна гредата. В крайна сметка обаче Интер оцеля в Торино и до голяма степен уби шампионските амбиции на "бианконерите".

С победата Интер вече разполага с 63 точки - на три зад лидерите Милан и Наполи. Ювентус остава на четвърта позиция с 59 пункта и мач повече от "нерадзурите".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус и Интер не губиха много време в опознаване и още в първите минути започнаха с бесните атаки. В осмата минута Милан Шкриняр успя да нанесе опасен удар с глава, който обаче не намери целта. Минута по-късно Джорджо Киелини можеше да се разпише пред другата врата, но нацели гредата.

В 16-ата минута Алваро Мората бе намерен в наказателното поле и стреля от непосредствена близост с глава, но не осъществи добър контакт с топката и не намери целта. В следващите минути Ювентус бе по-активният тим, но голови ситуации липсваха. "Бианконерите" имаха претенции и за това Лаутаро да бъде изгонен с втори жълт картон за нарушение срещу Киелини, но съдията не бе съгласен.

В самия край на първата част Интер получи правото да изпълни дузпа. Хакан Чалханоглу застана зад бялата точка и стреля, но Войчех Шчесни спаси. Чалханоглу опита да направи добавка, като няколко играчи скочиха в краката му, но топката влезе във вратата. Съдията обаче отсъди нарушение в полза на Юве. След намесата на ВАР обаче бе установено, че нарушението е срещу Чалханоглу и бе отсъдена нова дузпа за Интер. От втория път Чалханоглу се разписа - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути на втората част Ювентус упражни натиск към противниковата врата в търсене на изравнителен гол. В 55-ата минута имаше съмнения дали не трябва да се отсъди дузпа за "бианконерите", но в крайна сметка бе установено, че нарушението е било извършено на границата на наказателното поле.

В 63' Душан Влахович застраши вратата на Интер, но негов опасен изстрел профуча встрани от целта. Десетина минути по-късно Денис Закария осъществи добър пробив и нанесе мощен удар, който бе отбит от Ханданович към гредата. В оставащите минути Юве продължи да опитва, но вече и умората си каза думата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЮВЕНТУС: Войчех Шчесни, Данило, Джорджо Киелини, Матайс де Лихт, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо, Адриен Рабио, Мануел Локатели, Алваро Мората, Пауло Дибала, Душан Влахович

ИНТЕР: Самир Ханданович, Данило Д'Амброзио, Милан Шкринияр, Алесандро Бастони, Дензел Дъмфрис, Николо Барела, Марсело Брозович, Хакан Чалханоглу, Иван Перишич, Лаутаро Мартинес, Един Джеко

Ювентус - Интер по ТВ: Къде да гледаме дербито?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Ювентус - Интер!

ПРЕДИ МАЧА

"Старата госпожа" е на четвърто място в класирането с актив от 59 точки, а "нерадзурите" са трети с 60 пункта, но и с мач по-малко от днешния си съперник. 

Преди паузата за националните отбори Юве победи с 2:0 Салернитана у дома си, а Интер завърши 1:1 с Фиорентина на свой терен. 

Първото дерби между тези два тима от есенния дял на Серия А завърши 1:1 (24 октомври), като е важно да се отбележи, че Симоне Индзаги победи Макс Алегри на 12 януари тази година с 2:1 във финала за Суперкупата на Италия (след продължения).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички