Новите спасиха Интер и изхвърлиха Сампдория за Купата


Новите спасиха Интер и изхвърлиха Сампдория за Купата

2232 0

Интер съумя да излъже Сампдория с 2:0 за Купата на Италия и продължава към четвъртфиналите в турнира, който Манчини обяви за приоритет №1 на "нерадзурите".

На "Джузепе Меаца" домакините бяха улеснени в 12', след като Кръстичич фаулира грубо Икарди, който оставаше сам срещу Ромеро и получи директен червен картон.

Оттам нататък Интер беше пълен господар на терена, но така и не успяваше да материализира своето превъзходство. Ковачич се отчете със страхотен пропуск, надминат единствено от Икарди, който от няколко метра при добавка не успя да реализира на почти празна врата.

В 36' той се отчете с още един пропуск, след като имаше право да изпълни дузпа за нарушение срещу Додо, но Ромеро спаси.

Пропуските валяха един след друг, но в 71' новите покупки на Манчини решиха двубоя. Подолски получи до наказателното поле и с пета изведе Шакири, който с прецизен удар вкара първия си гол за Интер.

Само 7 минути по-късно Вжолек беше изгонен, а това помогна на Интер да стигне до втори гол, като Икарди получи подарък от Силвестви. Защитникът го изведе сам срещу Ромеро, а младият италианец успя да заобиколи вратаря и да се разпише.

Така на четвъртфиналите Интер вече очаква своя съперник, който ще бъде определен от двубоя Наполи - Удинезе, който е утре вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички