Подарена дузпа след продължения спаси Рома срещу Емполи


Подарена дузпа след продължения спаси Рома срещу Емполи
Снимка: Getty Images/Guliver

1825 0

Рома продължи напред към четвъртфиналите за Купата на Италия, след като стигна до измъчен успех с 2:1след спорна дузпа след продължения срещу Емполи, и то на "Олимпико".

Итурбе (5) даде аванс на вицешампионите, но в 80' Верди изравни и прати двубоя в продължения. Тогава, в 112' съдията отсъди изключително спорна дузпа, реализирана от Де Роси.

По този начин след 120 тежки минути Рома успя да се добере до следващия кръг, където ще срещне победителя от двойката Фиорентина - Аталанта. Срещата е на 3-и февруари.

Рома се нуждаеше само от 5 минути, за да стигне до откриващия гол в срещата. Дъглас Майкон центрира отлично в пеналта, където топката беше свалена за Итурбе, който от 10 метра нямаше как да сбърка и даде аванс на своите.

Последваха обаче опасни минути за Скопурски, като Тавано и Весино пропуснаха удобни положения за Емполи. Ашли Коул пък беше сменен принудително, след като получи контузия след сблъсък с противников футболист.

До края на полувремето Наинголан на няколко пъти не успя да се разпише, а освен това съдията не отсъди дузпа за домакините, след като един от опитите на халфа беше спрян от ръката на Макароне. Баси пък спаси нов опит на белгийския национал - 1:0 до почивката.

Веднага след подновяването на играта Дестро изпусна 100-процентово положение за своите.

Последваха нова поредица от пропуски, дело на Дестро и Итурбе, като в два случая Баси направи феноменални спасявания, а това струваше скъпо на домакините, които в 80' бяха покосени.

Резервата Симоне Верди изскочи зад отбраната след пас на Весино и запази самообладание, преодоля вратаря и отбеляза безпроблемно. До края на редовното време Баси отново спаси своите и прати мача в продължения.

В тях Рома беше по-добрият отбор, но в 112' получи подарък от съдията, който отсъди дузпа за несъществуващ фаул на Зиелински срещу Паредес. Де Роси беше точен, а в 119' Скорупски парира удар на Тавано и запази победата на своите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички