Сампдория отново се изравни с Наполи за топ 3


Сампдория отново се изравни с Наполи за топ 3
Снимка: Getty Images/Guliver

1277 0

Сампдория продължава да е основна конкуренция на Наполи  за 3-ото място в Серия А, след като днес генуанците стигнаха до 2:0 при гостуването си на Парма в мач от 19-ия кръг.

Гостите доминираха изцяло през първото полувреме, но до гол така и не стигнаха. Все пак Бергасио отбеляза в 54' след отличен пас на Едер, давайки аванс на своите.

Това откри "пармалатите" и в 70' Сориано подпечата победата на Самп, оставяйки тима на 4-а позиция с 33 точки - толкова, колкото има и Наполи. Парма остава на последно място с едва 9 пункта.

Фиорентина също се доближи до отборите, борейки се за 3-ото място, след като стигна до трудна победа с 2:1 като гост на Киево във Верона.

Родригес даде аванс на гостите в 35', но Пелесиер изравни 18 минути преди края, което можеше да доведе до равенство. При центриране в последната минута на продължението на Хоакин обаче Бабакар успя да засече и да направи 1:2.

Така "виолетовите" вече са с 30 точки - само на 3 от Наполи и Сампдория. Дженоа пък се добра до 3:3 срещу Сасуоло, след като на три пъти изоставаше в резултата. Тимът обаче е с 28 точки и се намира в лоша серия от 5 мача без победа.

В другите мачове Удинезе изпуснаха успех срещу Каляри, завършвайки 2:2 в добавеното време, а Торино победи като гост Чезена с 2:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички