Нови кошмари за Ювентус: Наказание ги чака и от УЕФА - заради измамите и Суперлигата


Нови кошмари за Ювентус: Наказание ги чака и от УЕФА - заради измамите и Суперлигата
Снимка: Getty Images

2847 0

Нови тъмни облаци се завихриха около Ювентус. Клубът, който бе наказан с отнемане на 10 точки от актива, може да получи нова санкция, този път от УЕФА. Става въпрос за забрана на участие в евротурнирите за една или няколко години, пише "La Gazzetta dello Sport".

От европейската футболна централа очакват клубът да се откаже от проекта за Суперлигата, което торинци още не са направили, вероятно очаквайки решението на съда на ЕС. Освен това, новото ръководство на Ювентус не влиза в контакт с шефа на УЕФА - Александър Чеферин.

Барселона например, които също бяха след последните застъпници за Европейска Суперлига, проведоха разговор с боса на УЕФА. Президентът Жоан Лапорта през април отиде в Словения, за да разговаря с Чеферин.

Друг важен фактор, който може да повлияе на съдбата на клуба в Европа, е случаят с фиктивните капиталови печалби и измамите със заплати. Заради него именно бяха отнети 10 точки на "Старата госпожа" в Серия А и тимът се смъкна до седмото място.

Също така "бианконерите" имаха проблеми със спазването на финансовия феърплей на УЕФА. Клубът се споразумя с централата, като плати глоба, много по-ниска от първоначално наложената - 3,5 млн. евро вместо 19 млн. Споразумението обаче вероятно е базирано на фиктивни доклади на Ювентус.

Във връзка с тези фактори шефът на УЕФА и екипът му са изненадани от пасивността на новото клубно ръководство, поне по въпроса с отказване от Суперлигата, въпреки че един от идеолозите ѝ - Андреа Аниели, вече не е част от клуба. А ето кой е големият печеливш от наказанието на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички