Неубедителна игра, но Ювентус си осигури важен успех срещу Лече (ВИДЕО)


Неубедителна игра, но Ювентус си осигури важен успех срещу Лече (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

874 0

Ювентус победи Лече с 1:0 в двубой от 6-ия кръг на Серия А. Единственото попадение отбеляза Аркадиуш Милик в 57'. Отборът на Макс Алегри отново не впечатли особено, но се върна към победите след загубата в миналия кръг срещу Сасуоло.

Това бе първа загуба за Лече от началото на сезона, като остава на 4-то място с 11 точки, докато Юве е втори с 13 точки. За Федерико Киеза това мач номер 100 за "бианконерите".

Ювентус започна доста активно срещата, като в първите 15 минути имаше няколко възможности чрез Адриен Рабио и Федерико Киеза. В 27' вратарят на Лече можеше да сбърка фатално, като не се намеси по най-добрия начин при центриране на Маккени. Изби топката в свой съотборник, но при рикошета топката мина покрай вратата.

Именно след това "бианконерите" стигнаха до най-добрата си възможност. Киеза бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му мина покрай вратата.

И втората част стартира по добре за отбора на Масимилиано Алегри, като попадението дойде в 57'. Тогава Уестън Маккени центрира за Адриен Раби. Той свали с глава към Аркадиуш Милик, който отблизо засече топката във вратата.

След проверка с ВАР не бе отсъдена засада, но гостите имаха претенции, че е имало игра с ръка в хода на атаката. Съдиите обаче не сметнаха, че е достатъчно, за да се отмени голът. В 64' удар на Рабио мина покрай вратата.

След това Ювентус отстъпи инициативата, но Лече не успя да се възползва.  В добавеното време гостите останаха с човек по-малко след леко спорен червен картон за Мохамед Каба. Той падна в наказателното поле след сблъсък с Федерико Киеза, а съдията прецени, че е симулация и му даде втори жълт картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички