Ювентус нокаутира Лацио в изпъстрено с ювелирни голове дерби (ВИДЕО)


Ювентус нокаутира Лацио в изпъстрено с ювелирни голове дерби (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2565 0

Ювентус категорично надигра и победи с 3:1 Лацио в едно от дербитата на 4-ия кръг в Серия А. "Бианконерите" бяха разклатени през второто полувреме, но все пак взеха своето и се изкачиха на върха в класирането.

Резултата в 10-тата минута с великолепно изпълнение откри Душан Влахович. В 26-ата Федерико Киеза удвои преднината на своя отбор. В 64-ата Луис Алберто върна гостите в двубоя, а крайното 3:1 оформи отново Влахович с второ прекрасно попадение само 3 минути по-късно.

Успехът изведе "старата госпожа" на първо място в таблицата в Серия А с актив от 10 точки. "Римските орли" от своя страна останаха 13-ти с едва 3 пункта на сметката си. В следващия кръг Юве гостува на Сасуоло, а Лацио открива кампанията си в Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Първоначалният натиск на домакините даде своя резултат още в 10-тата минута на мача. Локатели предостави по великолепен начин с центриране топката на Влахович в наказателното поле, а сръбският нападател завърши дори още по-брилянтно с мощен и точен шут в левия ъгъл на вратата.

Video edited on Kapwing

В 15-ата минута Костич дори можеше да удвои преднината на своя отбор. Той стреля много добре от границата на наказателното поле, но Проведел плонжира и изби с една ръка. Последваха 2 корнери и ново напрежение пред стража.

Лацио отговори подобаващо в 25-ата минута. Камада шутира опасно от близка дистанция, но някак си Шчесни съумя да избие. При последвалия ъглов удар вратарят отново трябваше да се намесва след удар с глава.

ГОООЛ! "Бианконерите" все пак удвоиха преднината си в 27-ата минута. Прекрасна многоходова комбинация в противниковото наказателно поле остави на стрелкова позиция Киеза, който отбеляза в близкия десен ъгъл.

Video edited on Kapwing

До края на първите 45 минути двата тима си размениха много атаки, но малко от тях завършиха с удар. Въпреки категоричната преднина на домакините, статистиките бяха напълно изравнени и дори с превес за гостите в някои аспекти. 66% бе притежанието на топката за Лацио. 8 на 7 ударите за "бианконерите", от които 4 на 4 точните.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Великолепен шанс пред Рабио да направи резултата класически се откри в 49-ата минута. Полузащитникът стреля с глава от непосредствена близост, но Проведел спаси.

ГОООЛ! Лацио се върна в играта в 63-ата минута. Луис Алберто пое нещата в свои крака, отправяйки унищожителен изстрел от над 20 метра, с фалц, без да остави каквито и да е шансове на Шчесни.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! По-малко от 3 минути бяха нужни на Ювентус да върне преднината си от 2 попадения. Макени изведе безупречно Влахович. Таранът финтира двама защитници и извън пеналтерията отбеляза поредното ювелирно попадение в мача.

Video edited on Kapwing

До края на срещата двата тима си размениха куп атаки, но без особено опасни положения. Така "бианконерите" оглавиха класирането с 10 точки, а "орлите" останаха 13-ти с едва 3.

СЪСТАВИ

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Данило, Маккени, Мирети, Рабио, Локатели, Костич, Киеза, Влахович

Лацио: Проведел, Дзакани, Казале, Камада, Каталди, Романьоли, Хисай, Марушич, Луис Алберто, Фелипе Андерсон, Имобиле

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Старата госпожа" започва този сезон по-обнадеждаващо, като все още няма поражение - две победи и едно равенство, което ѝ отреждат третото място във временното подреждане. Лацио пък потегли трудно - с две загуби, но в последния кръг победи Наполи. "Орлите" са 12-и с 3 пункта.

За гостите няма значими отсъстващи, докато при домакините Де Шилио е аут заради контузия в коляното. Добре известен е и случаят на Пол Погба, който изгърмя с допинг в последните дни и все още бъдещето му е обвито в мистерия.

В последните четири мача между двата отбора във всички турнири Ювентус има две победи, един мач е завършвал наравно, а една среща е била в полза на Лацио. Това е и последният дуел, състоял се през април тази година, когато "орлите" надделяха с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички