Нервни Милан и Ювентус лишиха тифозите от зрелище в дербито в Серия А


Нервни Милан и Ювентус лишиха тифозите от зрелище в дербито в Серия А
Снимка: Getty Images

3637 0

Италианските грандове Милан и Ювентус не успяха да се победят, след като завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг в Серия А. Двата тима играха нервно и твърде предпазливо на "Сан Сиро" в Милано, като не предприемаха излишни рискове и в крайна сметка поделиха точките.

Срещата започна напрегнато, като двата тима предложиха здрава битка в средата на терена. Не бяха изминали и 10 минути, когато главният арбитър показа жълти картони на Мануел Локатели и Рафаел Леао, като за първия това означава, че ще пропусне следващия мач поради натрупани картони.

В 20-ата минута Рафаел Леао стреля опасно към вратата на Ювентус, но Войчех Шчесни внимаваше и спаси. Осем минути по-късно Стефано Пиоли трябваше да извърши принудителна смяна, тъй като Златан Ибрахимович получи контузия в областта на ахилеса. На негово място се появи Оливие Жиру.

В 61-ата минута Жуниор Месиас влезе в съприкосновение с Алваро Мората, а нападателят на Ювентус усети контакт и веднага се възползва, падайки на тревата за дузпа. Главният арбитър на срещата обаче прецени, че няма достатъчно основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

Най-щастлив от това равенство може да бъде лидерът Интер, който е с 53 точки - с четири повече от третия Милан, като "нерадзурите" са и с мач по-малко. Ювентус пък остава пети с 42 пункта. В следващия кръг Милан и Интер ще се изправят един срещу друг, докато Юве посреща Верона.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Майнан, Калабриа, Калулу, Романьоли, Ернандес, Тонали, Крунич, Месиас, Диас, Леао, Ибрахимович

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Киелини, Алекс Сандро, Ругани, Куадрадо, МакКени, Локатели, Бентанкур, Мората, Дибала

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ювентус ще опита да продължи с възхода си в Серия А по пътя към така желания топ 4, още повече, че вече и самият връх не изглежда толкова отчайващо далеч - лидерът Интер е с 9 точки повече. За "старата госпожа" обаче предстои много труден тест - гостуване на втория Милан, който изненадващо загуби от Специя в последния кръг.

Респектиращата серия от девет поредни победи на "бианконерите" срещу този съперник бе прекратена и сега за последните шест двубоя Милан дори има леко надмощие - две победи, три равенства и само една загуба. Зрелището обаче далеч не липсва, тъй като за последните им четири шампионатни срещи са паднали общо 15 попадения.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДЕРБИТО МИЛАН - ЮВЕНТУС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички