Наполи се издъни срещу Парма в дебюта на Гатузо


Наполи се издъни срещу Парма в дебюта на Гатузо
Снимка: Gulliver/GettyImages

1539 0

Отборът на Наполи продължи да затъва в Серия А. Тимът записа домакинско поражение с резултат 1:2 срещу Парма в мач от 16-тия кръг в Италианската Серия А. Деян Кулушевски и Жервиньо бяха точни за гостите, докато Аркадиуш Милик отбеляза единствения гол за Наполи.

Двубоят бе първи начело на неаполитанци за новия наставник Дженаро Гатузо. Въпреки това срещата не започна добре за неговия тим, след като още в 4-тата минута гостите стигнаха до попадение. Андреа Корнелиус се възползва от грешка в отбраната на Калиду Кулибали и изведе младия Деян Кулушевски, който откри резултата за Парма. До края на първата част Наполи по-често атакуваха, но „дуковете“ можеха да стигнат и да втори гол, като на няколко пъти Жервиньо изпусна доста чисти положения пред вратата на Алекс Мерет.

Втората част започна по-силно за отбора на Дженаро Гатузо. След като упражниха натиск пред вратата на Парма, играчите на Наполи логично стигнаха до изравнителен гол. В 63-тата минута Дрис Мертенс центрира отляво и Аркадиуш Милик засече топката с глава в мрежата на Луиджи Сепе. Вместо да стигнат до пълен обрат обаче, Наполи допусна грандиозна издънка в края. Първо Жервиньо изпусна изключително чисто положение в 90-тата минута и не успя да вкара втори гол за Парма. Това обаче се случи две минути по-късно, когато котдивоарецът бе изведен от Кулушевски и този път не пропусна да направи резултата 1:2 и да донесе трите точки за своя тим.

По този начин Наполи записва осми пореден мач без успех в Серия А, като отборът няма победа от средата на октомври. Поражението означава, че Наполи вече са на 8-мата позиция в класирането, а отборът продължава да има актив от едва 21 точки след 16 мача. Парма на свой ред записва втора поредна победа и по този начин тимът вече има 24 точки и на 7-мото място в класирането.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички