Официално: По-малко от ден след уволнението на Анчелоти Наполи има нов треньор


Официално: По-малко от ден след уволнението на Анчелоти Наполи има нов треньор
Снимка: Getty Images/Guliver

2176 0

По-малко от ден, след като Карло Анчелоти се раздели с Наполи, италианският клуб обяви официално своя нов наставник. Това е легендата и бивш треньор на Милан - Дженаро Гатузо. Срокът на договора му ще бъде 6 месеца, след които ще се реши дали ще продължат взаймоотношенията между двете страни.

"Срамно е да гледаме Наполи там, където временно сме в класирането" - бяха първите думи на Гатузо. Неаполитанци потвърдиха новината в официалния профил на тима в социалната мрежа Twitter. Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис също публикува съобщение в социалната мрежа, като приветства италианеца с думите "Добре дошъл, Рино".

Припомняме, че 60-годишният Карло Анчелоти бе уволнен по-малко от два часа след убедителната победа с 4:0 над Генк в Шампионска лига, чрез която тимът се класира за осминафиналната фаза на турнира и прекъсна серия от 9 поредни мача без триумф.

Гатузо наследява бившия си треньор, след като прекара цели 8 от 13-те си години в Милан под ръководството именно на Анчелоти. 41-годишният Дженаро се раздели с "росонерите" в края на миналия сезон, след като не успя да ги класира сред местата, даващи право на участие в Шампионска лига (Милан остана на 5-то място).

Изглежда сякаш и самият Карло Анчелоти няма да стои дълго време без отбор. За кое първенство и кои отбори е спряган италианецът - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички