Де Лаурентис не се бави: Сигурен е заместникът на Карло Анчелоти в Наполи


Де Лаурентис не се бави: Сигурен е заместникът на Карло Анчелоти в Наполи
Снимка: Guliver/gettyImages

2170 0

Около 3-4 часа, след като класира Наполи за осминафиналите в Шампионска лига, Карло Анчелоти беше освободен от поста старши треньор на тима. Италианският специалист изпадна в сериозен конфликт с президента Аурелио де Лаурентис още през лятото и уволнението му беше въпрос на време. На всичкото отгоре операцията явно е планирана от известно време, след като само за няколко часа стана ясен и следващият наставник на Наполи. 

Това ще е Дженаро Гатузо, убедени са медиите в Италия, като се оказа, че легендарният халф на Милан вече е в Неапол за финални преговори с ръководството на италианския тим. Единственото разминаване в информациите на Апенините е свързано със срока на договора. Според "Mediaset", той ще е до юни 2021 година, докато "Sky Sports Italia" пише, че първоначално контрактът ще е до края на сезона и след това може да бъде удължен с една година. Гатузо ще получава по 1.5 милиона евро на сезон. 

Легендарният халф няма особено успешна визитка зад гърба си като треньор. До миналия сезон той бе начело на Милан, но напусна, след като не успя да класира отбора в Шампионска лига, а критиките към него за скучния стил на игра на "росонерите" го преследваха през цялата му кариера на "Сан Сиро". Той отклони няколко предложения за работа, включително в Дженоа, Фиорентина и Сампдория, докато търси оптималния вариант за следващо треньорско предизвикателство. 

Междувременно, Карло Анчелоти днес беше на тренировъчната база на тима, за да си събере нещата. Футболистите не бяха там, тъй като тренировката беше отменена, а заедно с италианския специалист си тръгва и целия треньорски щаб. Едва ли обаче той ще остане дълго без работа, тъй като Карло Анчелоти вече е получил предложения от Висшата лига (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички