Наполи се е прицелил в Николо Заниоло, който ще има задача да замени легендата Инсиние


Наполи се е прицелил в Николо Заниоло, който ще има задача да замени легендата Инсиние
Снимка: Getty Images

1340 0

Наполи ще се раздели с местния любимец Лоренцо Инсиние, за който още през зимата стана ясно, че ще премине в Торонто. Така клубът започна търсене на заместник, като цел номер едно е Николо Заниоло. Оказва се, че намеренията на клуба са напълно сериозни и, освен че клубът е на опашката заедно с Ювентус – неаполитанците са готови да извадят 50 милиона евро за италианския халф.

Договорът на Заниоло с Рома изтича през 2024 г., като няма никакви индикации, че от ръководството искат да бъде подновен. Оглушителната тишина на "джалоросите" събуди Ювентус и Наполи. Така, освен че "партенопейците" водят невероятна битка за Калчото, те подготвят и невероятното си завръщане в Шампионска лига.

Последните години на Заниоло във футбола са пълни с висоти и падения, след като през 2020г. претърпя две тежки контузии на коляното, които го извадиха за близо 15 месеца. През настоящия сезон националът записа 23 мача в първенството, в които освен 2 гола и 2 асистенции, личат забележителните 11 жълти и 2 червени картона, които безспорно го нареждат сред най-грубите играчи в Серия А.

През последните седмици националът бе оставен на скамейката за дербито с Лацио, а след това не замина за Генуа, заради мускулна контузия. Междувременно Наполи най-накрая е стигнал до сделка с младия грузински талант Хвича Кварацхелия, на който цената му бива определяна като 16 млн. евро.

А ето и повече информация за последния мач на Наполи, след който изравниха първия в Серия А!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички