Наполи, Рома и Фиорентина усилиха напрежението върху Интер


Наполи, Рома и Фиорентина усилиха напрежението върху Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

1264 0

Неделните мачове в Серия А продължават без каквито и да е изненади. Фаворитите Наполи, Фиорентина и Рома взеха своите мачове и увеличиха интригата на върха в шампионата.

Рома, който беше в серия от 7 мача без победа във всички турнири, успя да излъже Дженоа с 2:0 на "Олимпико". Гостите имаха преимущество през голяма част от двубоя, но в 42' Флоренци успя да се разпише и да даде ключов аванс на "вълците".

Те останаха с човек по-малко в 74', когато директен червен картон получи Един Джеко, а "грифоните" натиснаха в края. Въпреки това Умар минута преди края успя да се разпише за 2:0, носейки победата на своите.

В много любопитен двубой Наполи удари Аталанта с 3:1 като гост. Първата част премина без голове, а в началото на второто полувреме Марек Хамшик откри от дузпа.

Веднага след това изравнителен гол реализира Гомес, но Игуаин реализира два гола за своите, носейки важната победа. При 1:2 в полза на "партепоней" червен картон си изкара Жоржиньо. Това обаче не помогна на Аталанта, а в последната минута Хамшик пропусна дузпа.

Фиорентина пък имаше нужда от едно полувреме, за да си осигури трите точки срещу Киево. С голове на Калинчич (20) и Иличич (32) "виолетовите" спечелиха с 2:0, а в същото време пропуснаха да разгромят своя съперник.

Интер остава лидер с актив от 36 точки, въпреки че отборът е и с мач по-малко. Фиорентина и Наполи са с по 35 точки, а с две по-малко е Ювентус. На 5-о място с 32 точки е съставът на Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички