Алегри бесен на своите, но прие нещата философски


Алегри бесен на своите, но прие нещата философски

1425 0

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри беше видимо изнервен след победата на своите с 3:2 над Карпи в Серия А. Торинци първо изостанаха в резултата, а при 1:3 в своя полза допусна няколко много опасни положения в края, които можеха да доведат до изравняване.

Все пак италианският специалист смята, че начинът, по който е протекъл двубоя, ще помогне на отбора му да влезе с правилната психическа настройка в новата 2016 година.

Важно беше да победим и да продължим добрата серия. В модерния футбол мачовете никога не са решени. Момчетата играха много добре до последните 5 минути. Трябва да съзреем. Във футбола си длъжен да унищожаваш опонент, който изпитва трудности. Ние вместо да го сторим, им позволихме да се върнат", каза Алегри, който изрази задоволството си, че Ювентус е съкратил разликата с лидерите преди края на календарната година.

„Нуждаехме от това разтърсване, за да влезем в 2016 година с правилната настройка. Като гледам статистиката, могаа да кажа че наваксахме точки на Рома, Наполи и Фиорентина. Интер обаче все още е пред нас, което означава, че се справят доста добре", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички